Tekno Takip

2021 Opel Corsa Özellikleri

Ulaş Utku Bozdoğan: 2021 Opel Corsa Özellikleri 1

Yeni Corsa tasarımı eski serisine göre daha göz alıcı ve modern bir forma gelmiş hissi uyandırıyor. Özellikle ön kaputu iki ayıran ve kaput boyunca devam eden çizgi spor bir duruş katmış, yine Opel logosundan gündüz aydınlatma farlarına doğru devam eden krom detay bu sportifliği desteklemiş. Tampon kaput ve farlara uyumlu bir duruş sergilemiş ve yan kenarlarına konumlandırılmış sisi lambaları kaputtan farklı olarak siyah renkte olması gözü tırmalamış bir kusur sayılabilir. Opel Corsa da diğer modellerinde kullandığı far detaylarını bu modelde kullanmış görünüyor. Corsa ‘nın bu yeni neslindeki boyutları bir önceki nesline göre değişliğe gidilmiş. Biraz kaç santim uzama yapılmışken yüksekliği de aynı oranla düşürülmüş, bunu yapmadaki nedense araca daha sportif bir görünüm sağlamak olması olduğu söyleniyor. Corsa ‘nın 17 inçlik elmas kesim jantları Opel ‘in diğer modellerinde bile bulmak çok zorken Corsa da kullanımı tercih edilmiş. Corsa tavan renkliliği ile çift renk alabilme imkânı veriyor, yani tavan rengini siyah ya da beyaz tercih edebiliyorsunuz. Ayrıca belirtmek gerekirse cam tavan olmasını istiyorsanız Elegance donanım seviyesinde bir Corsa alamınız gerekiyor.

Corsa ‘nın arka kısmında yine dikkat çeken spoiler ve sportifliği ile ön plana çıkan led far bizi karşılıyor. Tampon kısmı önceki nesilden alışıldığı gibi aynı şekilde herhangi bir değişikliğe gidilmemiş. 309 litrelik bagaj hacmi ile boyutlarındaki değişikliğin olumlu yansıması olarak değerlendirilebilir. Opel’in diğer modellerinde olduğu gibi Corsa da da bagaj kapağı ile zemin arasındaki yükseklik farkı kullanıcı konforunu azaltmış olduğu söylenebilecek olumsuz özelliği sayılabilir.

Aracın iç donanımına gelindiğinde arka yolcu kısmında ilk gözünüzün aradığı havalandırma menfezinin olmaması dikkati çeken etmenlerden olmuş. Koltuk tasarımda derinin aksine maliyet açısından daha düşük olacağı düşünülerek kumaş seçimi yapılmış. Arka kapılardaki malzemenin sert plastik tercih edilmesi ve koltuk boy mesafesinin ortalamanın altında olması özelliklede uzun yolculuklarda konforu düşürdüğü söylenebilir.

Aracın ön kısmında gelindiğinde kokpitin gayet sportif ve dijital bir duruşu mevcut. Gösterge paneli ve multimedya ekranlarının kaliteli olması sürücü konforunu etkileyecek nitelikte arttırmış oluyor. Aracın arka kısmında olduğu gibi, ön kısmındaki malzemelerde sert plastik olarak tercih edilmiş ama görselliği arttırmak adına özelliklede gövde kısmında birkaç efektif oyunlarla sempatik bir ambiyans verilmiş. Multimedya ekranın altındaki fiziksel tuşlar ve klima tuşları el mesafesinin rahatlıkla yetişebileceği şekilde konumlandırılmış. Corsa ‘nın tasarımında psr grubunda kullanılan joystick görünüşlü vites kolu tercih edilmiş. Vites kolunun ön kısmındaki küçük eşya bölümü de kullanışlılığı arttırmış.

Direksiyonun üzerindeki sağ kısımdaki tuşlardan multimedya ekranının kontrolünü, sol kısmındaki tuşlarla da güvenlik opsiyonları olan hız sabitleyici ve şerit kontrol sisteminin kontrolü sağlanmış oluyor. Direksiyonun arka kısmında bulunan kulakçıklarla şanzımana manuel müdahalelerde bulunabilir şekilde tasarlanmış.

Yeni Opel Corsa 3 silindirli, 8 kademeli otomatik şanzımana sahip motoruyla 130 beygir güç ve 240 Nm tork üretiyor. Corsa ‘nın süspansiyon sistemi daha az maliyetli olan torsiyon çubuğu tercih edilmiş ama verdiği tepkiler bağımsız süspansiyonu aratmayacak nitelikte olduğu söylenebilir.

Exit mobile version