Perşembe, Mart 28, 2024
Ana SayfaBilim2022 Jeep Grand Cherokee Avrupa'da yalnızca hibrit olarak satışa sunuluyor

2022 Jeep Grand Cherokee Avrupa’da yalnızca hibrit olarak satışa sunuluyor

Meral Erden: 2022 Jeep Grand Cherokee Avrupa'Da Yalnızca Hibrit Olarak Satışa Sunuluyor 1

Eylül ayında yanıtılan 2022 Jeep Grand Cherokee, Avrupa pazarı için gün sayıyor. Tahmin edileceği üzere sadece PHEV yani şarj edilebilir hibrit versiyonla satılacak. Sebebi de tabii ki katı emisyon kuralları.

Jeep Grand Cherokee 4xe’nin kaputu altında 2.0 litre turbo dört silindirli ünite, iki elektrik motoru, 8 ileri otomatik şanzıman ve 17 kWsa bataryadan oluşan bir kombinasyon bulunuyor. Bu sayede 375 beygir güç ve 637 Nm tork açığa çıkarken, saf elektrikli sürüş menzili de şehir içi döngüsüne göre 51 km’yi buluyor.

Lansmana özel Exclusive Launch Edition isimli donanım seviyesiyle satışa sunulacak olan Grand Cherokee’de Quadra-Drive II 4×4 sistem, farklı sürüş modlarına (Auto, Snow, Sand/Mud, Rock ve Sport) sahip Selec-Terrain sistemi ve Quadra-Lift havalı süspansiyon sistemi bulunuyor.

Meral Erden: 2022 Jeep Grand Cherokee Avrupa'Da Yalnızca Hibrit Olarak Satışa Sunuluyor 3

Söz konusu versiyon, görsel olarak 21 inç alaşımlı jantlar, full LED aydınlatmalar, siyah tavan, bolca krom süsleme ve dört farklı gövde rengi seçeneğiyle kendini belli ediyor. Geri kalan detaylar daha önce tanıtılan ABD versiyonuyla aynı.

Yeni Porsche Macan T tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri

2 sa. önce eklendi

İç mekanda ise ekran bolluğu söz konusu. Standart olarak sunulan ekipmanlar arasında 10 inç dokunmatik ekrana sahip Uconnect 5 multimedya sistemi, 10 inç dijital gösterge paneli ve 10 inç head-up display mevcut. Ayrıca ön yolcunun önünde de 10.25 inçlik bir ekran bulunuyor. Yeni Grand Cherokee’nin yaşam alanı, deri ve ahşap kombinasyonuyla oldukça kaliteli görünüyor.

Diğer özellikler de bel desteği ve masaj fonksiyonuna sahip 16 yönlü ayarlanabilir ön koltuklar, koltuk ısıtma ve havalandırma, dört bölgeli klima kontrolleri, kablosuz şarj, 19 hoparlörlü 950 watt ses sistemi ve LED ambiyans aydınlatması olarak sıralanıyor. Yeni Grand Cherokee’de ayrıca seviye 2 otonom sürüş teknolojisi de sunuluyor.

Jeep Grand Cherokee 4xe Exclusive Launch Edition sadece seçilmiş Avrupa ülkelerinde satışa sunulacak. Fiyatı ise henüz açıklanmadı.

  • Anasayfa
  • Popüler Bilim
  • Otomobil Teknolojileri Haberleri
  • 2022 Jeep Grand Cherokee Avrupa’da satışa çıkıyor

Kaynak:  Donanimhaber

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Trend Yazılar

Son Yorumlar