Tekno Takip

2022 Skoda Fabia Monte Carlo tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri

Şinasi Kaya: 2022 Skoda Fabia Monte Carlo tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri 5

Şinasi Kaya: 2022 Skoda Fabia Monte Carlo tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri 1

Yeni Skoda Fabia Monte Carlo, geçtiğimiz hafta paylaşılan ipuçlarının ardından bugün resmi olarak tanıtıldı. Söz konusu model, sportif tasarım ve 150 beygirlik motorla geldi.

Yeni Fabia Monte Carlo özellikleriyle neler sunuyor?

Yeni Fabia Monte Carlo’nun dış tasarımında bolca siyah dokunuş göze çarpıyor. Bu parçalar ön panjur, marşpiyeller, yan ayna kapakları, ön sütunlar, arka difüzör, tavan ve spoyler olarak sıralanabilir. LED aydınlatmaların standart olarak sunulduğu kompakt modelde, adaptif aydınlatma fonksiyonuna sahip full LED farlar opsiyon listesinde. Ayrıca sis farları da standart özellikler arasında.

Fabia Monte Carlo’da 16 inç Proxima alaşım jantlar standart olarak geliyor. Bunun yanı sıra 17 inç Procyon alaşım jantlar da tercih edilebiliyor. Her iki seçenekte de, otomobilin aerodinamik yapısını destekleyen ve çıkarılabilir olan siyah plastik kapaklar bulunuyor. Öte yandan konfordan biraz vazgeçip daha sportif bir duruş arayanlar için 18 inç jantlar da opsiyon listesinde.

İç mekan büyük oranda Fabia’nın diğer donanım seviyeleriyle aynı. Ancak standart spor koltuklar ve kırmızı dokunuşlar, bu alanda ilk göze çarpan değişiklikler oluyor. Koltuklardaki beyaz dikişlerle güzel bir kontrast oluşturulan alanda sahte karbon fiber yüzeyler de dikkat çekiyor.

Dacia Spring’in Türkiye lansmanı gelecek yıla ertelenebilir
17 sa. önce eklendi

LED ambiyans aydınlatmasının standart olarak sunulduğu yeni Fabia Monte Carlo, 10.25 inç tamamen dijital gösterge paneliyle satın alınabiliyor. Tam dolu olarak satın alındığında beş USB-C girişi, kablosuz akıllı telefon şarj ünitesi, 64 GB SSD ve 9.2 inç ekrana sahip multimedya, dokuz hava yastığı, ısıtmalı direksiyon, ısıtmalı ön cam ve 210 km/s’e kadar çalışabilen adaptif hız sabitleyici gibi özellikler bulunuyor.

2022 Skoda Fabia Monte Carlo’nun sportifliği tasarımla sınırlı. Kaputun altında ise standart modeldeki motorlar sunuluyor. En güçlü seçenek, 150 beygir güç ve 250 Nm tork üreten 1.5 litre dört silindirli benzinli ünite. Standart olarak DSG ile kombine edilen motor, kompakt modelin 0-100 km/s hızlanmasını 8 saniyede tamamlamasını ve 225 km/s azami hıza çıkmasını mümkün kılıyor.

Fabia Monte Carlo, bu yılın sonlarına doğru Avrupa’da satışa sunulacak.

  • Anasayfa
  • Popüler Bilim
  • Otomobil Teknolojileri Haberleri
  • 2022 Skoda Fabia Monte Carlo tanıtıldı: İşte özellikleri

Kaynak:  Donanimhaber

Exit mobile version