Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaOtomobil2022 Volkswagen T-Roc Özellikleri ve Fiyat Listesi

2022 Volkswagen T-Roc Özellikleri ve Fiyat Listesi

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, SUV kategorisinde ürettiği otomobiller ile kendini bir adım daha öne atmaya devam ediyor. Markanın “özgüven tazelendi” sloganıyla duyurduğu yeni Volkswagen T-Roc özellikleri, tasarımı ve motor gücü konusunda kullanıcı beklentilerini fazlasıyla karşılıyor. Alman devi, çoğu otomobilinde başardığı güç ve konfor eşitliğini yeni Volkswagen T-Roc modelinde de başarmış gibi görünüyor.

Yeni T-Roc modeli, şık tasarımı ile trafikte gözleri üzerinize toplamanıza neden oluyor. Üstelik, günümüz akıllı teknolojilerine de yakın olmasıyla birlikte, kullanıcıya en iyi otomobil deneyimini sunmayı başarıyor diyebiliriz.Peki yeni Volkswagen T-Roc hangi özellikleri ile öne çıkıyor? Volkswagen T-Roc’ı özellikleri ve fiyat listesi ile birlikte inceleyelim.

Volkswagen T-Roc tasarımı, özellikleri, yakıt tüketimi ve fiyat listesi:

Tasarım
Dış Tasarım
İç Tasarım
Konfor ve donanım özellikleri
Dijital Gösterge Paneli
BeatsAudio ses sistemi
App-Connect özelliğine sahip multimedya sistemi
Kablosuz şarj alanı
Koltuk ısıtma
Motor
Ortalama yakıt tüketimi
Güvenlik
Adaptif hız sabitleyici
Yarı otonom sürüş asistanı
Şerit değiştirme asistanı
Park Asistanı
Ön bölge asistanı:
Volkswagen T-Roc 2022 fiyat listesi

Tasarım

Dış Tasarım: Volkswagen T-Roc daha keskin hatlara sahip

Ulaş Utku Bozdoğan: 2022 Volkswagen T-Roc Özellikleri Ve Fiyat Listesi 1

Yeni Volkswagen T-Roc tasarımı, keskin hatları ile birlikte tüm dikkatleri üzerine toplamayı başarıyor diyebiliriz. Ön ve arka tamponlar sayesinde daha kaslı bir görünüm sağlayan T-Roc, dekoratif led ışıklandırmaları ile birlikte kusursuz bir tasarıma sahip. 4234 mm uzunluk, 1819 mm genişlik ve 1573 mm yükseklik oranlarına sahip otomobil yalnızca 1350 kg ağırlığında.

T-Roc’a tam karşıdan baktığımızda bizleri, IQ.LIGHT – Led Matrix farlar karşılıyor. Akıllı bir sisteme sahip bu far sistemi, bir yapay zeka tarafından yönetilerek en iyi aydınlatmayı sunuyor. İki farın arasına baktığımızda ise, Volkswagen logosunun arkasından geçen uzun bir led görüyoruz. Biraz aşağı indiğimizde ise yine bizi led sis aydınlatmaları karşılıyor.

Ulaş Utku Bozdoğan: 2022 Volkswagen T-Roc Özellikleri Ve Fiyat Listesi 3

Yeni T-Roc’un yan görünümüne geçtiğimizde ise, keskin hatlarla birlikte 19 inçe kadar uzanan jantlar bizi karşılıyor. Volkswagen, yeni T-Roc modelinde donanımına göre 16 inçten 19 inçe kadar jant opsiyonu sağlıyor. Yeni bir görünüme sahip bu jantlar, T-Roc’un farklı bir görünüm elde etmesini sağlıyor. Keskin hatları takip ettiğimizde ise bizi muhteşem arka tasarımı karşılıyor.

Arka aydınlatmalar, tıpkı ön aydınlatmalar gibi tasarımda büyük bir rol oynamış gibi duruyor. Volkswagen, yeni T-Roc modelinde aydınlatma olarak oldukça iddialı duruyor. Oldukça şık duran bu led aydınlatmalar, en az görünüm kadar büyük bir işleve de sahip. Bagajın üzerine konumlandırılmış Volkswagen logosu ve hemen altında bulunan keskin T-Roc yazısı, arka görünüme farklı bir hava katmış diyebiliriz. Biraz aşağı indiğimizde ise kaslı bir görünüme sahip arka tampon ve bagajı ayağınızı kullanarak açabilmenizi sağlayan Easy Open/Close sensörü bulunuyor.

İç Tasarım: Bir SUV otomobile göre beklenenden daha fazlası

Ulaş Utku Bozdoğan: 2022 Volkswagen T-Roc Özellikleri Ve Fiyat Listesi 5

Volkswagen T-Roc’un kapılarını açtığımızda bizleri mat bir yüzeyin üzerine konumlandırılmış parlak krom detaylar karşılıyor. Volkswagen, piano black detayları kullanmasını oldukça iyi biliyor ve bunu T-Roc modelinde bir kez daha kanıtlamış. Otomobil, panoramik açılır cam tavan özelliği ile birlikte daha ferah bir hisse sahip olurken, oldukça geniş bir kokpite sahip.

Konfor ve donanım özellikleri:

Dijital Gösterge Paneli:

Ulaş Utku Bozdoğan: 2022 Volkswagen T-Roc Özellikleri Ve Fiyat Listesi 7

T-Roc’un direksiyonuna oturduğunuzda, sizleri onlarca fonksiyona sahip Dijital Gösterge Paneli karşılıyor. Bu panel üzerinden aracınızın hızını ve devir göstergesini görmekle birlikte, multimedya sisteminin bazı özelliklerine de erişebilir ve aracınıza ait sistemleri kontrol edebilirsiniz. Volkswagen, T-Roc modelinde iki adet gösterge paneli sunuyor. Bunlardan bir tanesi 8 inç büyüklüğündeki Digital Cockpit ve bir diğeri ise 10,25 inç büyüklüğündeki Digital Cockpit Pro. Bu panellerin kontrolünü ise tamamiyle deri ile kaplanmış, dokunmatik tuş yüzeyine sahip direksiyon ile yapabileceksiniz.

BeatsAudio ses sistemi:

Ulaş Utku Bozdoğan: 2022 Volkswagen T-Roc Özellikleri Ve Fiyat Listesi 9

Volkswagen, özel detaylarla hazırladığı kokpit tasarımında ses sistemine de özen göstermiş gibi duruyor. BeatsAudio’nun ses mühendislerinden, yeni Volkswagen T-Roc için hazırlanan ses sistemi sayesinde, yolculuğunuz boyunca en iyi ses deneyimini alabileceksiniz. T-Roc’un bagaj bölümünde bulunan subwoofer, 300 watt gücünde 6-kanallı amfi ve toplamda 6 hoparlörden oluşan bu ses sistemi, kusursuz bir müzik zevki sunuyor.

App-Connect özelliğine sahip multimedya sistemi:

Ulaş Utku Bozdoğan: 2022 Volkswagen T-Roc Özellikleri Ve Fiyat Listesi 11

Bu ses sistemini ise App-Connect özelliğine sahip bir multimedya ekranı ile kontrol edebiliyorsunuz. App-Connect özelliği sayesinde, akıllı telefonunuzda kullandığınız uygulamaları aynı zamanda T-Roc’un multimedya ekranında da kullanabileceksiniz. Üstelik bu özelliği kablosuz bir şekilde sunan bu sistem, ekstra olarak Apple CarPlay, Android Auto ve MirrorLink gibi özellikleri de kapsıyor.

Kablosuz şarj alanı:

Ulaş Utku Bozdoğan: 2022 Volkswagen T-Roc Özellikleri Ve Fiyat Listesi 13

Yeni Volkswagen T-Roc özellikleri ile birlikte günümüz teknolojisine oldukça yakın demiştik. Bu iddiamızı destekleyen bir diğer özellik ise, vites topuzunun hemen önünde bulunan kablosuz şarj alanı. Kablosuz şarj özelliğini destekleyen herhangi bir akıllı telefonunuzu bu alana koyduğunuzda, otomatik olarak yolculuğunuz boyunca telefonunuzu şarj edebileceksiniz.

Koltuk ısıtma:

Ulaş Utku Bozdoğan: 2022 Volkswagen T-Roc Özellikleri Ve Fiyat Listesi 15

Yeni T-Roc’un üst donanım paketlerinde koltuk ısıtma özelliği de mevcut. Özellikle kış aylarında gerçekleştirdiğiniz seyahatlerde, koltuk ısıtma özelliği sayesinde çok kısa bir sürede soğuklardan arınmış olacaksınız. Koltuk ısıtma özelliği şöför koltuğu ve ön yolcu koltuğuna konumlandırılmış. Arka koltuklarda seyahat eden yolcular için bu özellik ne yazık ki bulunmuyor.

Motor: Düşük hacimde daha fazla performans

Ulaş Utku Bozdoğan: 2022 Volkswagen T-Roc Özellikleri Ve Fiyat Listesi 17

Volkswagen T-Roc, tek bir motor seçeneğine sahip. 1.5 litre hacimli benzinli bir motora sahip T-Roc, sahip olduğu motor sayesinde düşük devirlerde bile güç alabilmenizi sağlıyor. Volkswagen motorlarının hacim fark etmeksizin oldukça seri olduğunu biliyoruz. Otomobil devi, bu çizgisini yeni T-Roc’ta da bozmamış gibi duruyor. 1.5 TSI motoru ile birlikte firma, düşük yakıt tüketimi imkanını da sunuyor.

Şanzıman tarafına geçtiğimizde, Volkswagen her zaman olduğu gibi DSG şanzımanını T-Roc modelinde de kullanıyor. Uzun süren Ar-Ge çalışmaları sonucunda ortaya çıkarılan ve Çift Kavramalı Şanzıman olarak adlandırılan DSG şanzıman modeli, pürüzsüz vites geçişleri sağlıyor. Üstelik vites aralığı ile birlikte yüksek performans ve günlük kullanımda daha düşük yakıt tüketimi imkanı sunuyor.

Ortalama yakıt tüketimi:

Ulaş Utku Bozdoğan: 2022 Volkswagen T-Roc Özellikleri Ve Fiyat Listesi 19

50 litrelik bir yakıt deposuna sahip olan yeni T-Roc’un yakıt tüketimi ise bu şekilde:

  • Şehir içi ortalama yakıt tüketimi: 6.6 lt
  • Şehir dışı ortalama yakıt tüketimi: 4.7 lt
  • Karma yakıt tüketimi: 5.4 lt

Güvenlik:

Adaptif hız sabitleyici:

Ulaş Utku Bozdoğan: 2022 Volkswagen T-Roc Özellikleri Ve Fiyat Listesi 21

Volkswagen güvenlik sistemlerine oldukça önem veriyor. Adaptif hız sabitleyici özelliği ise bunlardan bir tanesi. Maksimum 210 km/s hıza kadar destek veren bu özellik, trafikte daha rahat bir sürüş keyfi yaşamanızı sağlıyor. Üstelik, önünüzde ve yanınızda bulunan araçlar ile takip mesafesini koruyan bu sistem, dur-kalk trafikte otomatik olarak durup ve daha sonrasında aracı hareket ettirebilme özelliğine sahip. Navigasyon sistemi ile birlikte çalışabilen bu sistem, bölgedeki yasal hız limitlerine uyarak aracın hızını ayarlayabilir ve virajlar, dönüşler ve kavşaklar için aracın hızını düşürebilir.

Yarı otonom sürüş asistanı:

Ulaş Utku Bozdoğan: 2022 Volkswagen T-Roc Özellikleri Ve Fiyat Listesi 23

Volkswagen’in “Bilimkurgu filmlerinden caddelere” sloganıyla tanıttığı bu özellik, T-Roc’un üzerinde bulunan radar ve sensörler ile birlikte fren/gaz kararlarını otomatik olarak verebiliyor. Üstelik, önünüzdeki araç ile takip mesafenizi korumanıza yarıyor ve gerektiğinde otomobilin şeridini değiştirebiliyor.

Şerit değiştirme asistanı:

Ulaş Utku Bozdoğan: 2022 Volkswagen T-Roc Özellikleri Ve Fiyat Listesi 25

Şerit değiştirme asistanı özelliği sayesinde, şerit değiştirmek istediğinizde bunun güvenli olup olmadığını kolaylıkla öğrenebileceksiniz. Şerit değiştirmek için sinyal verdiğinizde T-Roc, etrafında bulunan sensörler sayesinde tehlike durumunu hızlıca ölçebiliyor. Bunun sonucunda, yan aynalarda bulunan led ikaz ışıkları aracılığıyla size uyarı verebiliyor.

Park Asistanı:

Ulaş Utku Bozdoğan: 2022 Volkswagen T-Roc Özellikleri Ve Fiyat Listesi 27

Günümüzde trafikte en büyük sorunlardan bir tanesi de park etmek diyebiliriz. Yeni T-Roc modelinde bu sorunda ortadan kalkmış gibi görünüyor. Otomatik park asistanı sayesinde, otomobilin sığacağı alanlara otomatik olarak park edilmesi sağlanıyor. Size ise yalnızca gaz ve frene basmak kalıyor. Üstelik, park ettiğiniz alandan çıkmak için yine park asistanından yardım alabilirsiniz.

Ön bölge asistanı:

Ulaş Utku Bozdoğan: 2022 Volkswagen T-Roc Özellikleri Ve Fiyat Listesi 29

Otomobil ile seyahat halindeyken, T-Roc’un önünde bulunan gelişmiş radarlar sayesinde olası kazaların önüne geçebilmeniz mümkün. Önünüze atlayacak herhangi bir yayayı veya herhangi bir araç ile çarpışma durumunda kaldığınızda otomobiliniz bunu fark ediyor ve otomatik olarak frenleme yapıyor.

Volkswagen T-Roc 2022 fiyat listesi:

Ulaş Utku Bozdoğan: 2022 Volkswagen T-Roc Özellikleri Ve Fiyat Listesi 31

  • Yeni T-Roc 1.5 TSI 150 PS DSG Life Donanım 781.400 TL
  • Yeni T-Roc 1.5 TSI 150 PS DSG Style Donanım 857.200 TL
  • Yeni T-Roc 1.5 TSI 150 PS DSG R-Line Donanım 937.400 TL

Sizler için Volkswagen T-Roc modelini detaylıca inceledik. Yaptığı tasarım değişiklikleri, konfora dayalı sistemleri ve güvenliğe verdiği önemle yenilenen T-Roc, SUV kullanıcılarının yeni favorisi olabilecek düzeyde. Sizler yeni T-Roc hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda belirtmeyi unutmayın!

Kaynak:  Webtekno

Avatar Of Ulaş Utku Bozdoğan
Ulaş Utku Bozdoğan
Teknoloji alanındaki güncel gelişmeleri titizlikle takip edip bu konuda derinlemesine analizler sunan bir yazar. bilgi teknolojileri, yapay zeka, mobil teknolojiler ve dijital trendler gibi konularda geniş bir bilgi birikimine sahip. Teknolojinin hızla değişen dünyasındaki yenilikleri sade ve anlaşılır bir dille aktarma çalışır. Teknolojinin getirdiği dönüşümleri yakından izleyen ve bu konudaki görüşlerini etkileyici bir şekilde paylaşan Ulaş Utku Bozdoğan, teknoloji haberleri alanında önemli bir ses haline gelir :)
RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Trend Yazılar

Son Yorumlar