Tekno Takip

2023 Dacia Duster Tanıtıldı: İşte Tasarımı ve Fiyatı

Şinasi Kaya: 2023 Dacia Duster Tanıtıldı: İşte Tasarımı ve Fiyatı 9

Türkiye’de en çok satan otomobil markalarından Dacia, düzenlediği bir etkinlikte yeni nesil Duster’ı tanıttı. Şirketin geçtiğimiz yıl tanıttığı yeni logo ile gelen SUV, ilginç bir detaya sahip. 2023 Dacia Duster, SUV gibi görünüyor olmasına rağmen İngiltere’de hafif ticari araç kategorisine girecek. Bunun nedeni, aracın boyutlarının artmış olması.

2023 Duster, daha ön kısmında farkını gösteriyor. Zira Dacia’nın yeni logosu, yeni bir ızgara tasarımının beraberinde getirmiş durumda. Ancak far tasarımı, Türkiye’de halihazırda satışı yapılan Duster ile genel anlamda aynı.

Karşınızda 2023 model Dacia Duster

Aracın arka kısmına baktığımızda ise aydınlatma tasarımına birkaç dokunuş yapıldığını görüyoruz. Ayrıca şirketin yeniden markalaşma kapsamında tanıttığı Dacia yazısı da bu SUV’da yer alıyor.

Yapılan çalışmalarla aracın iç kısmı da yenilenmiş durumda. Bu aracı ticari amaçla kullanmak isteyen tüketiciler, arka koltukları tamamen yatırabilecek ve hatta öndeki koltuklar ile arka bölümü bir ızgara ile ayırabilecekler. 1.623 litre bagaj alanı sunan Dacia Duster, 503 kilogram yük taşıyabiliyor.

2023 Dacia Duster, 90 beygir gücünden başlayan benzinli ve dizel motorlarla satışa sunulacak. Baz model, altı ileri manuel vites ile karşımıza çıkacak. Ancak üst donanım paketlerinde altı ileri çift kavramalı otomatik şanzıman da bulunacak. Ön sis lambaları, park sensörlü park kamerası, yokuştan iniş kontrolü ve diferansiyel kilidi gibi özellikler de üst donanım paketlerinde mevcut olacak.

Dacia, İngiltere’de gerçekleştirdiği etkinlikte 2023 Duster’ın fiyatını da açıkladı. Bu SUV, yalnızca 17 bin dolar karşılığında satın alınabilecek. Yeni Duster’ın Türkiye’ye ne zaman geleceği ve fiyatının ne olacağı şimdilik bilinmiyor.

Kaynak:  Webtekno

Exit mobile version