Perşembe, Mart 28, 2024
Ana SayfaOtomobil2023 Peugeot 408 Tanıtıldı: İşte Tasarımı ve Özellikleri

2023 Peugeot 408 Tanıtıldı: İşte Tasarımı ve Özellikleri

Fransız otomobil devi Peugeot, uzun süredir üzerinde çalıştığı yeni otomobili 408’i geçtiğimiz günlerde heyecanlandırıcı bir görselle duyurmuştu. Şirketin yeni tasarım hatlarını taşıdığı görülen araç, bugün resmen tanıtıldı. Resmi olarak ‘fastback’ sınıfına giren araç, SUV kadar büyük ve geniş gövdesiyle dikkat çekti.

Stellantis’in EMP2 platformu üzerine inşa edilen yeni Peugeot 408, şirkete göre C segment otomobillerin en üst noktasına yerleşti. Peugeot’un cesur tasarım çizgilerine imza attığını açık bir şekilde gösteren araç, sayısız kıvrımıyla ve büyük gövdesiyle agresif ve ürkütücü bir görünüm kazanmış durumda.

Karşınızda yeni Peugeot 408:

Ulaş Utku Bozdoğan: 2023 Peugeot 408 Tanıtıldı: İşte Tasarımı Ve Özellikleri 1

Yeni Peugeot 408, 4,6 metre uzunluğa, 1,4 metre yüksekliğe ve 1,8 metre genişliğe sahip. 2,7 metrelik aks mesafesiyle 308 wagon’a fazlasıyla benzeyen araç, 20 inçlik modern ve sert köşeli tasarıma sahip jantlara da ev sahipliği yapıyor. Dev aracın dev bagajı da koltuklar katlanmadan 536 litrelik hacmiyle büyük bir alan sunuyor. Arka koltuklar katlandığındaysa bu alan 1611 litreye çıkıyor.

Ulaş Utku Bozdoğan: 2023 Peugeot 408 Tanıtıldı: İşte Tasarımı Ve Özellikleri 3

Peugeot 408’in iç tasarımındaysa pek özel bir şey bulunmuyor. Araç, Peugeot 308’in iç tasarımını neredeyse birebir taşıyor. Aracın içinde 10 inçlik iki ekran ve Peugeot’un ikonik direksiyonu bulunuyor. Öte yandan ses sistemiyse sadece bu araç için 3 yılda geliştirilen ve 10 hoparlörü kapsayan Focal sisteminden oluşuyor.

Ulaş Utku Bozdoğan: 2023 Peugeot 408 Tanıtıldı: İşte Tasarımı Ve Özellikleri 5

Yeni 408, iki plug-in hibrit ve bir giriş seviyesi üç silindirli 1,2 litrelik içten yanmalı motor seçenekleriyle satışa sunulacak. Plug-in hibrit modelleri toplamda 180 ve 225 beygir güç sunabilecekken sadece içten yanmalı motora sahip olan modelde bu değer 130’a düşüyor.

Ulaş Utku Bozdoğan: 2023 Peugeot 408 Tanıtıldı: İşte Tasarımı Ve Özellikleri 7

Peugeot 408’in 2023 yılının ilk aylarında piyasaya sürülmesi planlanıyor. Araç için şu an herhangi bir fiyat belirlenmedi.

Kaynak:  Webtekno

Avatar Of Ulaş Utku Bozdoğan
Ulaş Utku Bozdoğan
Teknoloji alanındaki güncel gelişmeleri titizlikle takip edip bu konuda derinlemesine analizler sunan bir yazar. bilgi teknolojileri, yapay zeka, mobil teknolojiler ve dijital trendler gibi konularda geniş bir bilgi birikimine sahip. Teknolojinin hızla değişen dünyasındaki yenilikleri sade ve anlaşılır bir dille aktarma çalışır. Teknolojinin getirdiği dönüşümleri yakından izleyen ve bu konudaki görüşlerini etkileyici bir şekilde paylaşan Ulaş Utku Bozdoğan, teknoloji haberleri alanında önemli bir ses haline gelir :)
RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Trend Yazılar

Son Yorumlar