Tekno Takip

3D V-Cache ile AMD EPYC Milan-X yüzde 12 performans artışı kazanıyor

Şinasi Kaya: 3D V-Cache ile AMD EPYC Milan-X yüzde 12 performans artışı kazanıyor 3

Şinasi Kaya: 3D V-Cache ile AMD EPYC Milan-X yüzde 12 performans artışı kazanıyor 1

AMD’nin işlemci dünyasına sunduğu en son yeniliği 3D V-Cache yığın ön bellek teknolojisi ilk izlenimlerde yüzleri güldürüyor. EPYC Milan-X işlemciler benchmark testlerinde orijinal versiyonlara oranla önemli performans artışı getiriyor. 

EPYC Milan-X performansı yüz güldürdü

Ek bir silikon katman ile 3 kata kadar Seviye 3 ön belleği arttıran 3D V-Cache teknolojisi, AMD EPYC Milan-X işlemcilerde soket başına 768MB Seviye 3 ön bellek, toplamda 804MB ön bellek değeri elde edilebiliyor. 

EPYC Milan-X üzerinde çalışan sanal örnekler bazı benchmark testlerine tabi tutuldu ve ümit verici sonuçlar elde edildi. Gem5 derleme skorlarında EPYC 7763 işlemcisine göre EPYC 7V73X işlemcisi yüzde 12.5 performans artışı gösterdi. 7-Zip testlerinde ise yüzde 5-7 arasında artış oldu. 

OpenSSL skorlarında ise ön bellek fazla zorlanmadığı için EPYC 7763 işlemcisi yüzde 2 daha iyi performans sergiledi. Testlerde ön belleğe yük bindiren uygulamalar fazla test edilemediği için AMD’nin büyük fayda olarak ifade ettiği kazanımlar tam olarak görülemedi. 

3D V-Cache teknolojisi ön bellek tarafında önemli yenilikler getirse de saat hızlarından bir miktar fedakârlık gerektiriyor. Orijinal EPYC Milan işlemcilere göre EPYC Milan-X işlemcilerin yüzde 5 civarında saat frekansını düşürdüğü dile getiriliyor. 
 

Kaynak:  Donanimhaber

Exit mobile version