Tekno Takip

5G Telefon Satışları, Ocak Ayında 4G Aygıt Satışlarını Geçti

Şinasi Kaya: 5G Telefon Satışları, Ocak Ayında 4G Aygıt Satışlarını Geçti 3

Geçtiğimiz Ocak ayı, 5G teknolojisinin kullanıma sunulmasından bu yana, 5G özellikli akıllı telefonların satışlarının 4G özellikli modellerin satışlarını geçtiği ilk ay oldu. Counterpoint Research’ün yayınladığı en son pazar raporuna göre, 5G telefon pazarındaki büyümenin önemli bir kısmı iPhone modelleri sayesinde gerçekleşti.

Bu yılın ocak ayında küresel olarak satılan cep telefonlarının tahmini olarak %51’inin içinde 5G modem bulunuyordu. Bu alandaki en büyük büyüme Çin, Batı Avrupa ve Kuzey Amerika’da gözlemlendi. Çin, %84’lük bir pazar penetrasyonu ile 5G cihaz satışlarında ön plana çıkıyor. Analistler bunun, Çinli taşıyıcılar tarafından yapılan agresif 5G dağıtımlarının yanı sıra, çeşitli fiyat aralıklarında satışa sunulan 5G cihazlarından kaynaklandığına inanıyor.

TechSpot’un aktardığı habere göre, Kuzey Amerika ve Batı Avrupa sırasıyla %73 ve %76 penetrasyon oranlarına ulaştı. Kuzey Amerika’da, Apple’ın 5G akımına geç dahil olmasına rağmen, 5G iPhone modelleri toplam satışların %50’sinden fazlasını meydana getirdi. Artık iPhone SE’de de 5G bağlantısı bulunduğuna göre, bu rakamın önümüzdeki aylarda artması kaçınılmaz gibi görünüyor.

Bununla birlikte Counterpoint, Android 5G akıllı telefonlarda en popüler modellerin 250 ila 400 dolar fiyat aralığındakiler olduğunu belirtiyor. Asya ve Latin Amerika’da da fiyatları 150 ila 200 dolar arasında değişen yeni bir 5G telefon grubu, toplam 5G akıllı telefon satışlarının yaklaşık olarak beşte birini oluşturuyor.

Samsung, bu alanda küresel pazardaki yaklaşık %12’lik payıyla Android 5G akıllı telefon pazarına liderlik ediyor ve onu %10-11’lik pazar paylarıyla Xiaomi, Vivo ve Oppo takip etmiş. Bu arada Apple’ın 5G iPhone modelleri ise küresel 5G akıllı telefon satışlarının yaklaşık olarak %37’sini meydana getirmekte.

Kaynak:  Technopat

Exit mobile version