Tekno Takip

ABD artık de yapay zekaya el attı!

Şinasi Kaya: ABD artık de yapay zekaya el attı! 1

Bloomberg’in haberine nazaran, Beyaz Saray bugün gün içinde Amerikalı emekçileri işyerlerinde otomatik araçların nasıl kullanıldığını paylaşmaya davet eden bir blog yazısı yayınlayacak.

Post, Bloomberg’e nazaran, “Bu teknolojiler birtakım durumlarda hem çalışanlara hem de patronlara yarar sağlayabilirken, çalışanlar için önemli riskler de oluşturabilir. Performansın daima izlenmesi, çalışanları işlerinde çok süratli hareket etmeye iterek güvenlikleri ve akıl sıhhatleri için risk oluşturabilir.” Basında çıkan haberlere atıfta bulunan Beyaz Saray, teknolojinin çalışanları işyerlerini düzenlemekten caydırmak ve fiyat ve disiplin ayrımcılığını sürdürmek için de kullanıldığını ekliyor.

ABD artık de yapay zekaya el attı!

Blog gönderisi, araştırmacılar, savunuculuk kümeleri ve hatta patronlar dahil olmak üzere çeşitli paydaşlardan girdi talep ediyor. Biden idaresi bilhassa federal hükümetin işyeri nezaret teknolojisinin “ekonomik, güvenlik, fizikî, zihinsel ve duygusal etkilerini” ele almak için hangi düzenlemeleri ve yaptırım hareketlerini uygulaması gerektiğini bilmek istediğini söylüyor.

Bilgi daveti, bir avuç eyaletin makul olmayan üretkenlik kotalarına karşı yasalar çıkarmasından sonra geldi. Spesifik olarak, New York’un Depo Çalışanlarını Muhafaza Yasası, personellere istedikleri vakit kotaları hakkında bilgi talep etme hakkı veriyor. Ayrıyeten şirketlerin, bir çalışanın devlet tarafından zarurî kılınan yemek ve tuvalet molalarına müdahale eden üretkenlik talepleri dayatmasını da yasaklıyor.

Exit mobile version