Categories: Yazılım

ABD’den değişik çıkış! Yapay zekanın da hakları olmalı!

Başkan Yardımcısı Kamala Harris, AI için daha fazla muhafaza sağlamak emeliyle Alphabet (Google’ın ana şirketi), Microsoft, OpenAI ve Anthropic’in CEO’larıyla bir ortaya geldi. Harris yaptığı açıklamada, özel firmaların AI eserlerini inançlı ve emniyetli hale getirmek için “etik, ahlaki ve yasal bir sorumluluğu” olduğunu söyledi.

Başkan Yardımcısı, Bard, Bing Chat ve ChatGPT üzere üretici yapay zeka teknolojilerinin ülkeye hem yardım hem de ziyan verme potansiyeline sahip olduğunu söylüyor. Harris’e nazaran yapay zeka “en büyük zorluklardan” kimilerini ele alabilir fakat hakları ihlal etmek, güvensizlik yaratmak ve “demokrasiye olan inancı” zayıflatmak için de kullanılabilir. 2016 cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında Rusya’nın müdahalesine yönelik soruşturmalara, düşman ulusların demokratik süreçleri baltalamak için teknolojiyi kullanacağının ispatı olarak işaret etti.

ABD’den enteresan çıkış! Yapay zekanın da hakları olmalı!

Tartışmaların daha ince detayları bu yazı itibariyle şimdi mevcut değil. Lakin Bloomberg, toplantı davetlerinin yapay zeka gelişiminin riskleri, bu riskleri sınırlama uğraşları ve hükümetin yapay zekayı inançlı bir halde kucaklamak için özel kesimle işbirliği yapabileceği başka yollar hakkındaki tartışmaları özetlediğini argüman ediyor.

Üretken yapay zeka, detaylı arama karşılıkları, sanat üretimi ve hatta iş arayanlar için bildiri yazma konusunda yardımcı oldu. Fakat doğruluk bir sorun olmaya devam ediyor ve hile, telif hakkı ihlalleri ve iş otomasyonu ile ilgili kaygılar de var. IBM, bu hafta sonunda AI ile değiştirilebilecek roller için işe almayı duraklatacağını söyledi. Yapay zekanın tehlikeleri hakkında sanayi başkanları ve uzmanların etik sıkıntıları ele almak için deneylere altı aylık bir orta verilmesi davetinde bulunmasına yetecek kadar tasa duyuldu.

AddThis Website Tools
Ulaş Utku Bozdoğan

Teknoloji alanındaki güncel gelişmeleri titizlikle takip edip bu konuda derinlemesine analizler sunan bir yazar. bilgi teknolojileri, yapay zeka, mobil teknolojiler ve dijital trendler gibi konularda geniş bir bilgi birikimine sahip. Teknolojinin hızla değişen dünyasındaki yenilikleri sade ve anlaşılır bir dille aktarma çalışır. Teknolojinin getirdiği dönüşümleri yakından izleyen ve bu konudaki görüşlerini etkileyici bir şekilde paylaşan Ulaş Utku Bozdoğan, teknoloji haberleri alanında önemli bir ses haline gelir :)

Share
Published by
Ulaş Utku Bozdoğan

Recent Posts

Yapay Zekâ ve İş Dünyasında Gelecek Endişeleri

Yapay zekânın iş dünyasındaki etkileri ve gelecekteki olası endişeler hakkında bilgiler. İş hayatında yapay zekânın…

38 dakika ago

Xiaomi ve Redmi Cihazlar için Android 16 Güncellemesi ve Güncelleme Almayacak Modeller Listesi

Xiaomi ve Redmi cihazlar için Android 16 güncellemesi detayları, güncelleme almayacak modeller ve en güncel…

1 saat ago

Instagram’da 3:4 En-Boy Oranı Desteğiyle Dikey Fotoğraf Paylaşımı Yenilendi

Instagram'da 3:4 en-boy oranıyla dikey fotoğraf paylaşımı özellikleri yenilendi. Daha şık ve uyumlu paylaşımlar için…

2 saat ago

Apple’ın Yeni Ekonomik iPhone 16e Modeli ve C1 Modem Performans Analizi

Apple’ın yeni ekonomik iPhone 16e ve C1 modem performans analizi hakkında detaylar. Uygun fiyatlı ve…

2 saat ago

Xiaomi’nin Android 16 Güncelleme Planı ve Desteklenen Modeller Hakkında Güncel Bilgiler

Xiaomi'nin Android 16 güncelleme planı ve desteklenen modeller hakkında güncel bilgiler. En yeni gelişmeleri ve…

2 saat ago

Google Meet’in Yenilenen Tasarımı ve Material 3 Expressive Dili

Google Meet'in yeni tasarımı ve Material 3'ün ifadeli diliyle toplantılar daha şık, kullanışlı ve etkileyici…

3 saat ago