Perşembe, Nisan 18, 2024
Ana SayfaBilimAltay tankı için geliştirilen AKKOR’un birinci test manzaraları paylaşıldı

Altay tankı için geliştirilen AKKOR’un birinci test manzaraları paylaşıldı

İnanç Can Çekmez: Altay Tankı Için Geliştirilen Akkor’un Birinci Test Manzaraları Paylaşıldı 1 ASELSAN Yönetim Konseyi Lideri ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, AKKOR Etkin Müdafaa Sistemi’nin test imajlarını birinci kere paylaştı. Altay tankının en kritik donanımlarından birisi olan AKKOR’un kısa görüntüde gelen saldırıyı başarılı bir halde önleyebildiği görülüyor.

AKKOR’un birinci test videosu

İnanç Can Çekmez: Altay Tankı Için Geliştirilen Akkor’un Birinci Test Manzaraları Paylaşıldı 3 Temelinde ASELSAN, AKKOR’u hayli uzun bir müddettir geliştiriliyor. Birinci duyurulan Altay tankına entegre edilmesi planlanan bu sistem sonrasında Altay’da yaşanan aksaklıkların akabinde biraz sessizliğe gömülmüştü. Fakat yeni Altay tankı ile birlikte bu projenin de faal olarak artık son etaplarına geldiği görülüyor.

Görgün, yaptığı paylaşımda, “AKKOR Faal Müdafaa Sistemi, muharebe alanındaki en yaygın ve en büyük tehditlerden Anti Tank Roket ve güdümlü füzeleri havada imha ederek, zırhlı birliklerimize kalkan oluyor.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de dünyadaki iki ülkeden birisi oldu

23 Nisan tarihinde tam 83 yıl ortadan sonra TSK envanterine giren birinci sıfır tank olan yeni Altay tankı, ASELSAN’ın teknolojilerinden ağır bir formda faydalanıyor. TSK’ya teslim edilen iki adet tankın iki yıllık bir test sürecine alındığını da belirtelim. Öte yandan AKKOR Faal Muhafaza Sistemi, Altay’a entegre olmasıyla birlikte Türkiye, bu sistemleri tankları üstünde hizmete almış dünyadaki iki ülkeden birisi olacak.

İnanç Can Çekmez: Altay Tankı Için Geliştirilen Akkor’un Birinci Test Manzaraları Paylaşıldı 5 AKKOR Sistemi, temel olarak 4 bileşenden oluşuyor. Bunlar; tanka yaklaşan anti tank roket yahut füzeyi tespit ve takip vazifesini yürüten radar, tüm sistemi yöneten merkezi idare bilgisayarı, imha noktasına karşı önlem mühimmatını çok yüksek süratle yönlendiren mühimmat atıcısı ve üzerinde yüksek hassasiyette çalışan radar bulunan fizikî imha mühimmatı. 360 derece koruma sağlayan AKKOR, tehdidi tespit ettikten sonra 1 saniyenin altında bir tepki müddetiyle ateşlenip gayesi imha ediyor. 

Altay tankı hakkında daha ayrıntılı bilgiyi projenin neredeyse birinci gününden beri içinde yer alan BMC Savunma Genel Müdürü Mehmet Karaaslan aldık. Aşağıdaki videodan Altay’ın öyküsünün tüm ayrıntılarını izleyebilirsiniz.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Trend Yazılar

Son Yorumlar