Tekno Takip

AMD Ryzen 6000 taşınabilir işlemciler argümanlı entegre grafik performansı ile geliyor

Şinasi Kaya: AMD Ryzen 6000 taşınabilir işlemciler argümanlı entegre grafik performansı ile geliyor 5

Şinasi Kaya: AMD Ryzen 6000 taşınabilir işlemciler argümanlı entegre grafik performansı ile geliyor 1

Ryzen 6000 mobil işlemcilerinin ambargosunu kaldıran AMD, yeni yongalar hakkında açıklamalarda bulundu. Bilindiği üzere ”Rembrandt” kod adını taşıyan yeni yongalar, HS, HX ve U serisi olarak 3’e ayrılacak. Bunların arasından ince oyun sistemleri için tasarlanan HS serisinin bugünden itibaren satışa sunulacağını açıklayan şirket, HX ve U serilerini ise Mart ayının başlarında piyasaya sürecek.

Entegre grafik birimi ile iddialı geliyor

Performans tarafında büyük artılar sunmasının yanı sıra Ryzen 6000 ile gelen en önemli yükseltme entegre grafik birimi tarafında yaşanıyor. Ryzen 6800U modelinin sahip olduğu 680M GPU’su hakkında bir kıyaslama tablosu paylaşan AMD, yeni birimin Intel Iris’e (Xe-LP) kıyasla neredeyse iki kat daha fazla performans sunacağını iddia ediyor.

Bellekleri ile bilinen Crucial Ballistix kapanıyor
14 sa. önce eklendi

Paylaşılan tablonun devamında ise Nvidia’nın MX 450 modeline yüzde 60 ila 80 arasında bir fark atmayı başaran 680M, FSR teknolojisi aktif edildiğinde GTX 1650 Max Q modeli ile aynı performans değerlerine ulaşıyor. Yeni GPU, farklı oyunlarda rakibini geride bile bırakıyor olsa da, FSR’nin Nvidia tarafında aktif edilmesi aradaki farkın taraf değiştirmesine yol açabilir.

  • Anasayfa
  • Donanım
  • İşlemci Haberleri
  • AMD Ryzen 6000 mobil işlemciler oyuncuları sevindirecek

Kaynak:  Donanimhaber

Exit mobile version