Tekno Takip

AMD Ryzen 7000 işlemciler beklenenden daha erken gelebilir

Meral Erden: AMD Ryzen 7000 işlemciler beklenenden daha erken gelebilir 3

Meral Erden: AMD Ryzen 7000 işlemciler beklenenden daha erken gelebilir 1

AMD’nin yeni AM5 platformu yaklaştıkça yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Ortaya çıkan bilgilere göre şirketin yeni Ryzen 7000 masaüstü işlemcileri beklenenden daha erken çıkış yapabilir.

Intel Raptor Lake işlemcilere rakip olacak

Bilindiği üzere Ryzen 7000 masaüstü işlemciler, AMD’nin DDR5 bellek ve PCIe Gen 5 standardına sahip ilk tüketici mimarisi olacak. Yeni mimarinin 2022’nin dördüncü çeyreğinde piyasaya sürülmesi beklenirken, şirketin çıkış tarihlerinde değişiklikler yaptığını söyleyen Greymon55, Ryzen 7000’in 2022 Eylül ayından önce piyasaya sürüleceğini bildiriyor.

Nvidia’nın Hopper mimarisi iddialı geliyor: İşte detaylar
4 gün önce eklendi

Uzun süreler AM4 soketine olan desteğini sürdürerek kullanıcılardan olumlu yorumlar almayı başaran AMD, bu desteğini AM5 soketinde de devam ettirecek. Bununla birlikte XMP’ye benzer şekilde Ryzen Hızlandırılmış Bellek Profili (RAMP) teknolojisi üzerinde çalışmalarını sürdüren şirket, üst düzey belleklere eklenecek yeni desteği, 600 serisi anakartlar ile kullanıma sunacak.

Görüşüne göre AMD, yeni işlemcilerini 8 büyük 16 adete kadar küçük çekirdeğe sahip Intel Raptor Lake işlemcilerden önce piyasaya sürmeyi planlıyor. Şirketin bu hamlesi ile birlikte sektörde önemli bir rekabet oluşturacağını söyleyebiliriz.

  • Anasayfa
  • Donanım
  • İşlemci Haberleri
  • Ryzen 7000 işlemciler beklenenden erken çıkış yapabilir

Kaynak:  Donanimhaber

Exit mobile version