Tekno Takip

Android 13, Tek eSIM ile İki Numara Kullanmaya Müsaade Verebilir

Ulaş Utku Bozdoğan: Android 13, Tek eSIM ile İki Numara Kullanmaya Müsaade Verebilir 3

Google, tek bir telefonda iki SIM kart kullanan kişiler için oyunun kurallarını değiştirebilecek bir eSIM özelliği üzerinde çalışıyor. Üstelik GSM Arena’nın paylaştığı habere göre bu özellik, akıllı telefon üreticilerinin kullanmaları için telefonun içerisinde daha fazla alan kalmasını da sağlayabilir.

Teknoloji şirketi, Çoklu Etkin Profiller (MEP) adı verilen bir özellik aracılığıyla tek bir eSIM’e iki farklı GSM operatörü profili atamak ve bu GSM operatörleri arasında kolay bir şekilde geçiş yapmak istiyor. Google’ın bu yeni özelliği, mevcut SIM arayüzünün iki dijital bağlantıya bölünmesini tanımlayan ve 2020 yılında alınan bir patente dayandırdığı bildiriliyor. Geçmişte Google’ın bu özelliği bir Pixel donanımı üzerinde test ettiğine dair haberler çıkmıştı.

Bununla birlikte bu yeni özellik, akıllı telefon üreticilerinin SIM kart yuvasından kurtulmalarına ve bunun yerine akıllı telefonlara ekstra donanımlar eklemelerine imkan tanıyabilir. Örneğin bu sayede telefonlara yeniden microSD kart yuvaları eklenebilir ya da bataryaların boyutu biraz daha artırılabilir.

Bu haberi sızdıran kaynak, söz konusu özelliğin Android 13 işletim sistemi ile birlikte kullanıma sunulacağına inansa da, aslında bu özellik Android’e özgü değil. Bu yeni eSIM özelliğinin, iOS ve Windows işletim sistemlerinde de kullanılabileceği ifade ediliyor.

Kaynak:  Technopat

Exit mobile version