Tekno Takip

Android 13’ün sürpriz yumurtası (easter egg) nihayet ortaya çıktı

Ulaş Utku Bozdoğan: Android 13'ün sürpriz yumurtası (easter egg) nihayet ortaya çıktı 1

Birkaç beta sürümünün ardından, Android 13’ün sürpriz yumurtası (Easter Egg) ortaya çıktı ve artık Google’ın en son işletim sistemi güncellemesine nasıl bir sürpriz eklediğini öğrenmiş olduk.

Google her zaman Android’e sürpriz yumurtalar ekliyor. Örneğin Android 12’de seçtiğiniz Material You temasında ekranı baloncuklarla dolduran saat tabanlı bir sürpriz bulunuyordu. Android 13 sürprizi, etkinleştirme şekliniz de dahil olmak üzere bu sürprizlerin ikincisini takip ediyor, ancak ekranınız baloncuklarla değil, emojiler ile dolduruyor.

Birkaç nesil için Android sürpriz yumurtaları, Android 10’un nonogramı gibi küçük bir oyundan oluşuyordu, ancak son birkaç nesilde durum değişti. Eğer ekranınızın emojilerle dolmasını istiyorsanız, Android 13 sürprizini aktif etmek için aşağıdaki adımları izlemeniz yeterli olacaktır.

Temalardan bazıları maymunları, kedileri, astrolojik sembolleri veya uzayı ve uzaylıları içerir. Toplamda 14 tane tema bulunuyor ve bariz nedenlerden dolayı aralarında fazladan bir tane bulunduğunu tahmin ediyoruz.

Tabii ki bunun final sürümde karşımıza çıkacak olan sürpriz yumurta olmama ihtimali de var. Zira Android 12 sürprizi ile benzerlikleri çok fazla. Android 13’ün yıl sonuna doğru final sürümü çıktığında yeni bir sürpriz yumurtayla karşılaşmamız sürpriz olmayacak…

Kaynak:  Chip

Exit mobile version