Tekno Takip

Android 14 Beta 2 Yayınlandı

Ulaş Utku Bozdoğan: Android 14 Beta 2 Yayınlandı 5

Google, I/O 2023 açılış konuşmasında yapay zeka ve donanım duyurularına öncelik verse de Anrdoid 14’e gelen yeni özelleştirme özelliklerinin bir önizlemesini ve Beta 2 sürümünü paylaştı. Android 14 Beta 2, birinci beta sürümünde bulunan geliştirici ve kullanıcı tarafındaki birçok yanılgıyı giderecek.


Google, daha varlıklı ve daha canlı renkler için 10 bit HDR imgelere yönelik mahallî takviyeyle kamera tecrübesini geliştiriyor. Google tarafından kullanılan Ultra HDR İmaj Formatı (v0.9.1) JPEG manzaralarla tam uyumlu olduğundan uygulamalar gerektiğinde HDR imajları SDR olarak görüntüleyebilecek.

Şirket ayrıyeten Health Connect’i yerleşik bir özellik olarak Android 14’e getiriyor. Health Connect, sıhhat ve fitness datalarınızı depolar ve kullanıcıların bu bilgilerin uygulamalar ortasında nasıl paylaşılacağını yönetmesine imkan tanır. Health Connect ayrıyeten idman rotası paylaşımına da sahip olacak. Son olarak Android 14’ün haziran ayında Beta 3 sürümü ile güncellenmesini bekliyoruz. Pekala siz Android 14 Beta 2 hakkında ne düşünüyorsunuz?

Exit mobile version