Tekno Takip

Android 15 ile NFC sistem güncellemelerinden ayrılacak: Daha inançlı

İnanç Can Çekmez: Android 15 ile NFC sistem güncellemelerinden ayrılacak: Daha inançlı 3

İnanç Can Çekmez: Android 15 ile NFC sistem güncellemelerinden ayrılacak: Daha inançlı 1 Google artık Android’de bulunan kimi temel bileşenleri sistemin kendisinden ayırmaya başladı. Şirket bu bileşenleri, sistemden bağımsız olarak güncellenebilen Ana Çizgi modülleri yapmaya karar verdi. Sızıntılara nazaran, bu sefer Ana Sınır modülüne katılacak olan özellik ise NFC olacak.

Şu anda sistem APK’sı olarak kullanılıyor

Mishaal Rahman’nın tespitine nazaran, şirketin NFC özelliğini bir Ana Çizgi modülüne dönüştürmek için çalıştığını gösteren deliller ortaya çıktı. Şu anda NFC özelliği sistem APK’sı olarak kullanıma sunuluyor. Çünkü bu değişikliğin Android 15 ile geleceği konusunda olan söylentiler epeyce kuvvetli.

Güvenlik açıkları daha süratli düzeltilecek

Gelişmeler daha yeni ortaya çıktığı için büyük olasılıkla Android 14‘ün çıkış tarihine kadar yetişmeyecek. Bu yenilik, NFC özelliğinde rastgele bir güvenlik açığı bulunması durumunda, açığın daha süratli bir formda kapatılmasına imkan sağlayacak. Hali hazırda bluetooth ve Wi-Fi Ana Sınır modülleri kapsamında çalışıyor, artık ise sıra NFC’de. Android 15 ile bu değişikliği kullanıcılara nasıl sunacaklar, ilerleyen aylarda daha da netlik kazanacak.

Exit mobile version