Tekno Takip

Android telefonlarda mail konseyimi nasıl yapılır?

Meral Erden: Android telefonlarda mail konseyimi nasıl yapılır? 1

Android cihazınıza mail uygulaması kurmak istiyorsanız, farklı uygulamalar üzerinden kurulum adımlarını anlattık. Gmail, Microsoft 365 ya da Samsung e-mail uygulaması kurulumu için izlenmesi gereken yollar şu şekilde;

Gmail Nasıl Kurulur?

Android cihazınıza mail kurulumu yapmak için izlemeniz gereken adımlar mevcuttur. Android mail kurulumu işlemine başlamadan önce cihazınızda bulunan Gmail uygulamasını en son sürümüne güncelleştirmeniz gereklidir. Gmail uygulamasını en son sürümüne güncelleştirmek için Android cihazınızdan Google Play Store uygulamasını açmalısınız. Ardından arama çubuğuna ‘’Gmail’’ yazmalı ve Güncelleştir’i seçmelisiniz. Güncelleştir seçeneği görünmüyorsa Gmail uygulamasının güncel olduğunu anlayabilirsiniz.

Eğer iş ya da Microsoft 365 hesabına sahipseniz uzak güvenlik yönetimini onaylamanızı isteyen bir işaretle karşılaşabilirsiniz. Bu noktada ‘Tamam’ ya da ‘Etkinleştir’ seçeneğine dokunabilirsiniz.

Bahsedilen işlemleri gerçekleştirdiğiniz takdirde Android mail kurulumunu tamamlayabilirsiniz.

Samsung e-mail Uygulaması Kurulumu

Bahsedilen bu işlemler, Gmail uygulaması için geçerlidir. Samsung E-mail uygulaması için işlemler farklılık gösterebilir.

Bu uyarı ile karşılaşmayan kullanıcıların bu adımı atlaması yeterlidir. Bahsedilen adımları gerçekleştirerek Android mail kurulumu işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Burada bahsedilen adımları eksiksiz bir şekilde uygulamanız oldukça önemlidir. Eğer adımları izlediğiniz takdirde Android mail kurulumu işlemini gerçekleştiremediyseniz ‘El ile kurulum’ yönteminden de faydalanabilirsiniz. El ile kurulum yöntemi çoğu zaman Android cihazlardaki Ayarlar uygulaması ile gerçekleştirilir.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Kaynak:  Chip

Exit mobile version