Tekno Takip

Apple, Bu Sonbaharda M2 Çipli Bir iPad Pro Çıkartabilir

Şinasi Kaya: Apple, Bu Sonbaharda M2 Çipli Bir iPad Pro Çıkartabilir 3

Apple, gazeteci Mark Gurman’ın Power On haber bülteninde belirttiğine bu yılın Eylül ve Kasım ayları arasında M2 yonga setine sahip bir iPad Pro piyasaya sürmeyi planlıyor. Aynı zamanda Gurman, Apple’ın yeni nesil iPad Pro’lar için MagSafe şarj desteğini de içerecek büyük bir güncelleme yayınlamasını bekliyor.

Gurman’ın belirttiği gibi, Apple, en son 2018 yılında daha sert köşelere, uçtan uca ekrana ve bir USB-C konektörüne sahip bir tasarım sunarak iPad Pro’ya önemli bir güncelleme yapmıştı. Bu güncelleme, 2017 yılında iPad Pro 10.5’in piyasaya sürülmesinden yaklaşık bir buçuk yıl sonra gelmişti.

The Verge tarafından paylaşılan habere göre Apple, M1 yonga setine sahip iPad Pro’ların en yeni neslini Mayıs 2021’de piyasaya sürmüştü. Cihazın yeni nesil versiyonunun çıkış tarihi olarak eylül ile kasım ayları arasındaki dönemin gösterildiğini göz önünde bulunduracak olursak, Apple’ın 2022 model iPad’i çıkışa hazırlamak için 16 ay ila 18 ay arasında bir zamana sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Geçtiğimiz yıl Gurman, yeni nesil iPad’in kablosuz şarj özellikleri ve cam bir arka kapak ile birlikte geleceğini tahmin etmişti. 9to5Mac’in paylaştığı bir haberde Gurman’ın bu iddiası doğrulandı. Ancak basın kuruluşunun kaynakları, Apple’ın cam arka kapak tasarımından vazgeçmiş olabileceğini ve bunun yerine cam Apple logolu bir alüminyum arka kapak tercih edebileceğini söylüyor.

Kaynak:  Technopat

Exit mobile version