Tekno Takip

Apple inadından vazgeçmek üzere!

Meral Erden: Apple inadından vazgeçmek üzere! 1

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Apple, geçmişi neredeyse 5 yıla dayanan bir mücadeleden yenilgiyle ayrılan taraf olmuştu. Buna göre, Avrupa Birliği sınırları içerisinde tek bir veri portunun olmasını isteyen komite, bu konuda en optimum çözümün USB Type-C portu olacağına karar vermiş ve uzun süren uğraşlar sonucunda da geçtiğimiz hafta bu yasa tasarısını meclisten geçirmişti.

Öte yandan henüz bu kararı bile kabullenmeyen Apple’a şimdide kendi evinden kötü haberler geliyor. Amerika Birleşik Devletleri meclisinde görev yapan 2 senatör, ticaret bakanı Gina Raimondo’ya bir mektup yazarak, ülke sınırları içerisinde tek bir veri portunun bulunması gerektiğini, bu sayede de hem çevre kirliliğinin azalacağını hem de vatandaşların daha az kablo ile uğraşacaklarını belirtti.

Şu an için Ticaret Bakanlığı bir yanıt vermiş değil. İlerleyen günlerde bu konuya ilişkin herhangi bir açıklama gelip gelmeyeceğini de bilmiyoruz. Ancak bildiğimiz bir şey var ki o da, pandoranın kutusu bir kere açıldı. Bundan sonra Apple’ın işi zor. Çünkü bugün olmasa yarın Amerika Birleşik Devletleri de tıpkı Avrupa Birliği gibi tek bir veri portunun kullanılması yönünde çalışmalar yapacaktır.

Son olarak iki senatör tarafından yapılan açıklamalarda, şu an için en iyi seçeneğin USB Type-C olduğu belirtildi.

Kaynak:  Teknolojioku

Exit mobile version