Tekno Takip

Apple iOS 15.4’ü yayınladı! Artık maske ile Face ID çalışacak

Şinasi Kaya: Apple iOS 15.4'ü yayınladı! Artık maske ile Face ID çalışacak 1

Apple bugün uyumlu modeller için iOS 15.4 ve iPadOS 15.4’ü piyasaya sürüyor. Bu güncelleme, Face ID’ye yönelik büyük bir güncellemeyle birlikte birkaç küçük değişiklik içerecek.

iOS 15.4 ile uyumlu iPhone modellerinde Face ID artık yüz maskeleri takarken çalışacak şekilde yapılandırıldı. Face ID özelliği artık gözlerinizin etrafındaki alanı tarayacak çalışacak. Bu seçeneği etkinleştirirseniz Face ID kullanırken gözlerinizi cihazdan hiç ayırmadan yüz taraması yapmanız gerekecek.

Apple iOS 15.4’ü yayınladı! Artık maske ile Face ID çalışacak

Tam yüz uygulamasına kıyasla daha az güvenli olan bu yeni sistem aslına bakarsanız biraz gecikti. Neticede maske kullanma zorunluluğu yavaş yavaş kalkıyor. Ancak yine de özelliğin eklenmesi çoğu kişi için faydalı olacaktır. Zira daha önce bir Apple watch’ınız olmadan iPhone cihazların kilidini açamıyordunuz.

Bununla birlikte, çoğu insan, her seferinde maskenizi aşağı çekmek zorunda kalmak yerine azaltılmış güvenliği kabul etmeye istekli olacaktır. Ne yazık ki Apple, Apple özelliğin yalnızca iPhone 12 ve daha yeni modellerde çalışacağına karar verdi.

Diğer önemli özellik, Evrensel Kontrol özelliği. Bu özellik de iPadOS 15.4’te. Bu özellik, kullanıcının bir Mac ve bir iPad’i yan yana kullanmasına olanak sağlayacak. Uzun süredir beklenen bu güncellemeler kullanıcılara çoğu açıdan kolaylık sağlayacak diyebiliriz.

Kaynak:  Teknolojioku

Exit mobile version