Tekno Takip

Apple iPhone 14 üretiminde unsur imza atacak!

Meral Erden: Apple iPhone 14 üretiminde unsur imza atacak! 1

Apple için yılın en önemli ayı olarak gösterilen Eylül ayı artık oldukça yaklaştı. Eğer söylentiler doğruysa, Amerikalı teknoloji devi yeni iPhone14 serisini 13 Eylül tarihinde resmen tanıtacak. Ancak hala cılız da olsa Apple’ın tanıtıma rağmen iPhone 14 serisinin satışlarına hemen başlayamayacağını, bunun sebebinin ise tedarik zincirinde yaşanan sıkıntı olacağını iddia edenler de yok değil.

Öte yandan Apple, daha önce hiç yapmadığı bir hamle yaparak, bu türden söylentilerin doğru çıkmasının önünü tamamen kapamış oldu. Buna göre Apple, tarihinde ilk defa hem Hindistan hem de Çin’de aynı anda iPhone üretimi yapacak. Amerikalı teknoloji devi daha önce, iPhone üretimini Çin’de yapar, eğer bu ülke dışına çıkacaksa da yalnızca o ülkede üretimine devam ederdi.

Apple iPhone 14 üretiminde ilke imza atacak!

Peki Apple Hindistan’da hangi modelleri üretecek? Apple tıpkı Çin’de olduğu gibi bu ülkede de Foxconn ile çalışacak. Daimi ortağının Hindistan fabrikalarında 6.1 inçlik iPhone 14’ü üreteceği belirtilen Apple için bu hamle farklı iki açıdan daha önem taşıyor. Bunların birincisi tabi ki ABD ile Çin arasında artan gerginlik nedeniyle kendisine daha güvenli yeni bir üretim üssü inşa etmek. İkincisi ise günden güne iPhone ilgisi artan Hintli akıllı telefon kullanıcılarının gözüne girmek. Bakalım Apple’ın bu hamlesine Çin’den herhangi bir yanıt gelecek mi?

Kaynak:  Teknolojioku

Exit mobile version