Tekno Takip

Apple Kendi Yapay Zekâ Modelini Geliştiriyor Olabilir

Meral Erden: Apple Kendi Yapay Zekâ Modelini Geliştiriyor Olabilir 3

Teknoloji devlerinin üretken yapay zekâ yarışı hız kesmeden devam ederken Apple’dan böyle bir hamle gelip gelmeyeceği merakla bekleniyordu. Bugün çıkan bir haber ise şirketin çalışanlarının ChatGPT kullanmasını yasakladığını göstermiş, “Apple kendi aracını mı geliştiriyor?” sorusunu gündeme getirmişti.

Şimdi ise bu iddiayı güçlendirebilecek bir gelişme yaşandı. ABD’li teknoloji devi, internet sitesinden birçok iş ilanı yayınladı. Bu iş ilanlarının üretken yapay zekâ alanında olması ise dikkat çekti.

Apple, üretken yapay zekâ konusunda uzman kişileri arıyor

Apple’ın yayınladığı ondan fazla iş ilanı “üretken yapay zekâ konusunda uzman” kişilerin arandığını ortaya koyuyor. Şirket, özellikle olağanüstü otonom sistemler oluşturma konusunda tutkulu makine öğrenimi uzmanları aradığını belirtiyor. Bu tarz iş ilanlarının 27 Nisan’da yayınlanmaya başladığı da gelen bilgiler arasında.

Daha önce de belirttiğimiz gibi ChatGPT gibi modellerin fırlayan popülaritesi nedeniyle Apple’ın da bu yarışa katılacağı konuşuluyordu. CEO Tim Cook, bu ay başındaki kazanç çağrısında bu konuyla ilgili konuşmaktan kaçınmış; ancak üretken yapay zekâyı “çok ilginç” olarak tanımlayarak şirketin “kasıtlı ve düşünceli” bir yaklaşım sergileyebileceğini belirtmişti.

Apple’ın, ChatGPT rakibi bir model üzerinde çalışıp çalışmadığı konusunda kesin konuşmak için çok erken. Ancak şirketin üretken yapay zekâ alanına odaklanmaya başladığı ortada. Neler olacağını ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

Kaynak:  Webtekno

Exit mobile version