Tekno Takip

Apple, merakla beklenen yeni özelliğini nihayet kullanıma sundu

Ulaş Utku Bozdoğan: Apple, merakla beklenen yeni özelliğini nihayet kullanıma sundu 1

Apple, geçtiğimiz yıl WWDC’de yeni bir sistem güncelleme hizmeti olan “Hızlı Güvenlik Yanıtı”nı tanıttı. Bu hizmet, iPhone’lar, iPad’ler ve Mac’ler için özel olarak tasarlanmıştı. Bugün, bu sistemdeki birinci halka açık yaması kullanıcılara sunuldu. Başlangıçta, yama aygıtlara yüklenirken birtakım sıkıntılar yaşandı. Bilhassa, iPhone’larını güncelleyen kullanıcılar “Güvenlik Cevabı Doğrulanamıyor” formunda bir kusur bildirisi aldılar. Ama kısa bir mühlet sonra bu sorun çözüldü ve süreç tüm uyumlu aygıtlarda yaklaşık 30 saniye içinde problemsiz bir formda çalışmaya başladı.

Hızlı Güvenlik Cevabı sistemi, büyük sistem güncellemeleri ortasında güvenlik düzeltmeleri eklemeyi amaçlıyor. Ayrıyeten, bazı cihazlara tekrar başlatma yapmadan yüklenebilmesine müsaade veriyor. Kullanıcılar, güncelleme yamalarını büsbütün reddetmeyi yahut rastgele bir sorun çıktığında kaldırmayı seçebiliyor.

Apple, merakla beklenen yeni özelliğini nihayet kullanıma sundu

Apple, yamanın ne çeşit meseleleri çözdüğünü açıklamak için şimdi iOS yahut başka platformlar için güvenlik sayfasını güncellemedi. Lakin, takviye sayfasına nazaran, birinci güvenlik güncellemeleri şu anda iOS 16.4.1, iPadOS 16.4.1 ve macOS 13.3.1’de mevcut. Yeni yama, aygıtlarınızın güvenliği için epey değerlidir ve mümkün olan en kısa müddette yüklemeniz önerilir.

Apple, yanılgı iletilerinin neden ortaya çıktığı konusunda şimdi bir açıklama yapmadı. Twitter, Reddit ve öteki platformlardaki yorumlar süratli bir biçimde tarama sonucunda birçok insanın birebir sorunu yaşadığını ortaya koydu. Fakat, şirket yamanın güncellenmesi gerektiğini belirterek, sorunu çözdü.

Apple’ın dayanak sayfasına nazaran, güncellemenin yüklenmesi, sürüm numarasının arkasına bir harf ekleyerek gösteriliyor. Şirket, yeni güvenlik yamalarının aygıtlarınızın güvenliği için son derece kıymetli olduğunu hatırlatıyor. Bu nedenle, mümkün olan en kısa müddette yamaları yükleyerek, aygıtlarınızın güvenliğini sağlayabilirsiniz.

Exit mobile version