Tekno Takip

Apple, Tüm Cihazları İçin Acil Güncelleme Yayınladı

Ulaş Utku Bozdoğan: Apple, Tüm Cihazları İçin Acil Güncelleme Yayınladı 3

Apple, son yayınladığı işletim sistemi güncellemeleri için bugün acil yamalar yayınladı. ‘Hızlı Güvenlik Yanıtı’ olarak yayınlanan yamalar, iPhone, iPad ve MacBook’larda tespit edilen kritik güvenlik açıklarını kapattı.

Apple, söz konusu güvenlik açıklamalarını açık bir şekilde paylaşmasa da şirketin son ‘Hızlı Güvenlik Yanıtları’ notlarında şu şekilde açıklanıyordu:

Hızlı Güvenlik Yanıtları nedir?

“Bu Hızlı Güvenlik Yanıtı, önemli güvenlik düzeltmeleri sunar ve tüm kullanıcılara önerilir.”

Apple, ilk kez hızlı güvenlik güncellemesi yayınladı

Apple’ın bu Hızlı Güvenlik Yanıtları, iOS 16.4.1, iPadOS 16.4.1 ve macOS 13.3.1 için yayınlandı. Güncellemeyle birlikte işletim sistemlerinin sürüm adlarının sonuna “(a)” ibaresi eklendi.

Ancak güncelleme pek de sağlıklı çıkamadı…

Apple’ın güvenlik güncellemesi yayınlanırken birçok kullanıcıda sorun yaşandı. Güncellemeler indirilebilse de bazı kullanıcılar, güncellemeyi cihazlarına kuramadı. Özellikle iPhone’larda cihazın internete bağlı olmadığı hatası gözüküyordu.

Peki, Apple neden böyle bir güncelleme yayınladı?

Apple, güncellemenin gerekçesini paylaşmamış olsa da geçtiğimiz ay Citizen Lab, cihazlardaki “Kilit Modu”nda kritik bir güvenlik açığı olduğunu tespit etmişti. Söz konusu güvenlik açığı nedeniyle Apple’ın akıllı ev platformu HokeKit’in saldırılara imkân sunduğu kaydedilmişti.

Kaynak:  Webtekno

Exit mobile version