Tekno Takip

Apple’ın yeni amiral gemisi serisi pek çok gelişmeye hamile olabilir

İnanç Can Çekmez: Apple’ın yeni amiral gemisi serisi pek çok gelişmeye hamile olabilir 1

Apple, bu yılın ilerleyen aylarında yeni iPhone 15 serisini piyasaya çıkarmayı planlıyor. Fakat, akıllı telefonlar piyasaya sürülmeden evvel, bir dizi söylenti ve duyum aslında paylaşıldı. En son raporlar, dizaynın güncellenmiş ögelerini ve özelliklerini ortaya koyuyor.

Cupertino merkezli teknoloji devi, yaklaşan iPhone 15 Pro Max modelinde art dizaynda hafif değişiklikler yapmayı planlıyor. Bu bilgi, Twitter’da duyumları paylaşan @Unknownz21 isimli duyumcu tarafından açıklandı. Duyumda, Apple’ın art taraftaki kamera modülünü güncellemeyi planladığı belirtiliyor. iPhone 15 Pro Max, kamera sensörleri için yeni bir tertibe sahip olacak ve bu düzenleme tıpkı vakitte yeni bir periskop kamera lensini de içerecek.

Apple’ın yeni amiral gemisi serisi pek çok gelişmeye hamile olabilir

Bu yeni sensörün, yeni iPhone’ların zoom yeteneklerini genişletmesi bekleniyor. Lakin, bu özelliklerin sadece daha üst segment Pro modellerinde olması planlanıyor. Ek olarak, bu yeni sensörlerin 5x yahut 6x optik zoom da sunması bekleniyor. Art kamera modülündeki düzenlemenin gayesi, bu yeni sensörü entegre etmektir. Öte yandan, daha uygun fiyatlı iPhone 15 ve iPhone 15 Plus modellerinin, geçen jenerasyon iPhone 14 Pro modellerinde olduğu üzere 48 megapiksel kameraya sahip olması bekleniyor.

Yeni düzenleme ile ultra geniş açılı lens ve telefoto kamera yer değiştirecek. Bilgiye yeni sahip olanlar için, flaş ve LiDAR sensörü ortasındaki kamera, iPhone 15 Pro Max modelindeki yeni periskop lensini içeriyor. Düzenlemenin, modüle eklenmesi gereken yeni donanım nedeniyle yapıldığı belirtiliyor.

Exit mobile version