Tekno Takip

Apple’ın yeni çift USB Type-C girişli şarj adaptörü fiyatıyla şaşkına çevirdi

Ulaş Utku Bozdoğan: Apple’ın yeni çift USB Type-C girişli şarj adaptörü fiyatıyla şaşkına çevirdi 1

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Apple, ürün çeşitliliği ve performansıyla konuşulduğu kadar, bu ürünlerin satış fiyatlarıyla da dikkat çekiyor. Aslında Amerikalı teknoloji devinin geçmiş dönemlerde satışa sunduğu ve “bu fiyat çok fazla değil mi” diye yorumlanan ürünleri düşünüldüğünde, yeni fiyatlara şaşırmak çok anlamlı olmuyor ancak insan yine de bir türlü alışamıyor.

Apple’ın satışa sunduğu en son ürünü çift USB Type-C girişine sahip şarj adaptörü oldu. Apple Store üzerinden satışa sunulan ve toplam 35W güç çıkışı sunan adaptörün satış fiyatı 1.189-TL olarak belirlendi. Geçtiğimiz sene neredeyse bu fiyata alt segment sıfır akıllı telefon alınabildiği düşünüldüğünde, hem Apple’ın fiyat stratejisini hem de içinde bulunduğumuz enflasyonu sorgulamamak mümkün değil.

Apple’ın yeni çift USB Type-C girişli şarj adaptörü fiyatıyla şaşkına çevirdi

Gelelim bu adaptörle şarj edilecek ürünlerle ilgili detaylara. Eğer bu şarj adaptörünü kullanarak iki farklı iPhone’u şarj etmek isterseniz, her iki cihaz da gücü yarı yarıya bölüşecek ve 17,5W’a kadar güç alacaktır.

Eğer iPhone, iPad veya MacBook cihazlarından ikisini şarj etmek isterseniz, güç dağılımı yine değişmeyecek ve seçtiğiniz iki cihazda eşit güçlerle şarj olacaktır. Bununla birlikte eğer bu üç cihazdan birinin yanına Apple Watch veya AirPods bağlarsanız, o zaman giyilebilir cihazların adaptörden aldıkları pay 7,5W olacak, diğer aygıtlar ise 27,5W güç ile şarj sürelerini tamamlayacaklar.

Kaynak:  Teknolojioku

Exit mobile version