Tekno Takip

Araştırmayla araçların içindeki en kirli bölgeler belirlendi

İnanç Can Çekmez: Araştırmayla araçların içindeki en kirli bölgeler belirlendi 5

İnanç Can Çekmez: Araştırmayla araçların içindeki en kirli bölgeler belirlendi 1

Yapılan yeni bir araştırmaya göre ortalama bir araç kabininin tuvaletlerden daha fazla bakteri barındırdığı belirlenmiş. En fazla bakterinin görüldüğü alan ise bagaj olmuş.

Scrap Car Comparison tarafından yapılan araştırmada, Aston Üniversitesi Biyolojik Bilimler Okulu’ndaki araştırmacılar görev aldı. Bu kapsamda halka açık iki tuvaletten ve beş farklı aracın çeşitli yerlerinden örnekler toplandı. Bu araçlardan bazıları eski olmakla birlikte bir tanesi sadece iki yaşındaydı.

Araştırmaya konu olan araçlarda dışkı bakterileri bulundu. Yukarıda söylediğimiz gibi en fazla bakterinin bulunduğu alan da bagaj kısmı oldu. Market alışverişi yaptığımızda, aldığımız yiyecekleri genelde bagaja koyuyoruz. Anlaşılan o ki bu alanın temizliğine daha fazla önem vermek gerekiyor.

Araç içerisindeki en kirli alanlar sırasıyla şöyle:

Yukarıdaki sonuçlara göre araç içerisindeki en temiz yerlerden biri direksiyon simidi. Bu oldukça ilginç çünkü en sık temas edilen yerlerden biri olduğu için en kirli noktalardan biri olduğu düşünülür. Öte yandan araştırmacılar, bunun nedenini pandemi nedeniyle dezenfektan vb. şeyler kullanıyor olmamıza bağlıyor.

Araştırmaya konu olan bakteriler bizi doğrudan hasta edecek kadar tehlikeli değil. Özellikle sık sık ellerini yıkayanlar için. Ancak araştırmacılar, “kir sadece bizim gördüğümüz kadarıyla sınırlı değildir” diyor ve araç sahiplerinin temizliğe daha fazla önem göstermesinin hastalanma riskini de azaltacağını hatırlatıyor.

Peki siz aracınızın temizliği için neler yapıyorsunuz?

  • Anasayfa
  • Popüler Bilim
  • Otomobil Teknolojileri Haberleri
  • Araştırmayla araçların içindeki en kirli bölgeler belirlendi

Kaynak:  Donanimhaber

Exit mobile version