Tekno Takip

Arm’ın halka arz edilmesi iç çekişmelerden ötürü gecikebilir

İnanç Can Çekmez: Arm'ın halka arz edilmesi iç çekişmelerden ötürü gecikebilir 3

İnanç Can Çekmez: Arm'ın halka arz edilmesi iç çekişmelerden ötürü gecikebilir 1

Geçtiğimiz günlerde Nvidia‘nın İngiltere merkezli çip tasarımcısı Arm’ı satın almaktan vazgeçtiğini duyurması teknoloji dünyasında oldukça geniş bir yer edindi. Bu gelişmelerin ardından Arm‘ın ana şirketi Japon SoftBank, çip tasarımcısını halka arz etmeyi planladığını söylemişti ancak yeni gelişmeler, bu durumu zora sokacağa benziyor.

Arm China ile sıkıntılar devam ediyor

Softbank, Nvidia ile arasındaki satın alma sözleşmesinin feshedilmesinin ardından Arm’ı halka arz edeceğini duyurmuştu ancak Arm China ile yaşanan sıkıntılar  bu durumun gerçekleşmesinin önüne engel oluşturuyor.

Japon holding, 2018 yılında Arm China‘nın yarısından fazlasını yerel bir konsorsiyuma satmıştı. Softbank, Çin bölümünün başkanı olan Allen Wu’nun Haziran 2020’den bu yana şirketten ayrılmasını istiyor. Gerçekleştirilen bir oylamada Arm China yönetim kurulu tarafından da kabul edilen 7’ye 1 oyla Wu’nun şirketin liderliğinden alınmasına karar verildi ancak Wu, şirkete iki farklı dava açarak Arm China’yı kontrol etmeye devam etti.

Geri çekilmeyi reddeden ve yasal haklar nedeniyle girişimin kontrolünü elinde tutan Wu, geçtiğimiz aylarda Arm China’ya üçüncü davasını açtı. Açılan dava, Arm’ın halka arz edilmesinden önce halledilmesi gereken bir başka engel olarak gösteriliyor.

AMD’nin 35 milyar dolarlık Xilinx satın alması nihayete eriyor
2 gün önce eklendi

Arm ile Arm China arasındaki gerilim bir süredir devam ediyor ve halka arzın gerçekleştirilememesinin ardında yatan bir başka neden olarak anlaşmazlık sebebiyle Arm China’nın gelirlerinin doğrulanamamasının olduğu belirtiliyor.

1990 yılında Arm’ı kuran ve 22 yıldır şirkette yönetici olarak görev yapan Tudor Brow: “Bunun çözülmesi gerekiyor. Şirketin gelirlerinin yüzde 20’si denetlenebilir olmadığında halka arz yapamazsınız.” dedi.

  • Anasayfa
  • Donanım
  • İşlemci Haberleri
  • Arm’ın halka arz edilmesi iç çekişmelerden dolayı gecikebilir

Kaynak:  Donanimhaber

Exit mobile version