Tekno Takip

ASUS, RTX 3050 ekran kartlarını duyurdu

Şinasi Kaya: ASUS, RTX 3050 ekran kartlarını duyurdu 7

Gerek ürettiği cihazlarla gerekse donanım tarafındaki adımlarıyla oyuncuların en gözde isimlerinden olan Asus, yeni RTX 3050 serisini duyurdu. CES 2022 etkinliğinde yeni ürünler tanıtan ve yeni yıla hızlı bir giriş yapan Tayvanlı üretici, yeni ekran kartlarıyla her telden kullanıcıya hitap etmek istiyor.

NVIDIA’nin yeni RTX 30 serisinin varyasyonlarını fuarda karşımıza çıkartan Asus, totalde 5 RTX 3050 modeliyle geniş kitlelere hitap edecek. Son derece güçlü olan bu ekran kartları, NVIDIA Ampere mimarisini daha geniş kitlelere ulaştırarak oyun deneyim standartlarını yukarılara taşıyacak.

ROG Strix GeForce RTX 3050 ve ROG Stix GeForce RTX 3050 OC Edition

Şirketin tanıttığı ilk ekran kartı ROG Strix GeForce RTX 3050 olarak isimlendiriliyor. RTX teknolojisine giriş yapmak isteyenler için duyurulan bu serideki ilk model Asus’un oyuncu markası ROG’un ismini taşıyor. 8GB VRAM’e sahip olan bu ekran kartında 2x HDMl 2.1 portu, 3x DisplayPort 1.4a portu ve PCle 4.0 arayüzü bulunuyor.


ROG Strix RTX 3050

Üçüncü jenerasyon Tensor çekirdeği ile gelen ekran kartında DLSS gibi yapay zeka destekli performans teknolojilerine de yer veriliyor. Bunun yanı sıra Asus, ekran kartının OverClock’lu versiyonunu da ayrı bir cihaz olarak satışa sunuyor. Bu ekran kartında da yukarıdaki özelliklerin hepsi olurken, OC ile orantılı olarak frekans hızında farklılık gözlemleniyor. Ancak Asus, OC Edition’un frekans detaylarını ve farklarını henüz açıklamadı.

Asus Dual GeForce RTX 3050 ve Asus Dual GeForce RTX 3050 OC Edition

Yine Asus Ampere mimarisi ile gelen Dual GeForce RTX 3050 ekran kartı daha küçük kasalar için tasarlanmış durumda. ROG Strix’in üç fanlı yapısı, onu küçük kasalar için kullanılamaz hale getiriyordu. Bu duruma karşılık microATX veya Mini-ITX gibi kasalar için tasarlanan çift fanlı Dual RTX 3050 ve 3050 OC Edition, bu teknolojiyi her telden insana sunabilmiş oluyor.


Dual RTX 3050

8GB VRAM ile birlikte gelen Dual GeForce RTX 3050 ailesi, 2x HDMl 2.1 portu, 3x DisplayPort 1.4a portu ve PCle 4.0 arayüzü ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. OC Edition sürümü de aynı donanımla gelirken, cihazlar arasındaki performans farkı henüz açıklanmış değil.

Asus Phoenix GeForce RTX 3050

Asus’un yeni RTX 3050 serisindeki son ve en küçük cihaz Phoenix GeForce RTX 3050 oluyor. Tek başına gelen bu model, ROG Strix’in üç fanla ve Dual’in çift fanla çalıştırdığı RTX 3050 teknolojisini tek fanla kullanıcılara sunuyor. Üzerinde özel koruyucu kaplama bulunan ekran kartı, nem, toz ve kir sebebiyle oluşabilecek kısa devrelerin önüne geçebiliyor.


Phoenix RTX 3050

8GB VRAM ile birlikte gelen bu model, yukarıdaki cihazlarla aynı portlara ve güce sahip. Ayrıca bu ekran kartının OC Edition versiyonu bulunmuyor.

Kaynak:  Shiftdelete

Exit mobile version