Tekno Takip

ATAK-2 helikopteri birinci sefer motor çalıştırdı

Meral Erden: ATAK-2 helikopteri birinci sefer motor çalıştırdı 3

Meral Erden: ATAK-2 helikopteri birinci sefer motor çalıştırdı 1 Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen T929 Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri ATAK-II’nin motoru birinci defa çalıştırıldı. Motor testlerinin tamamlanmasının akabinde birinci uçuş yapılacak.

ATAK-2 helikopteri, T129 ATAK Helikopterine kıyasla artırılmış yararlı yük kapasitesi, daha fazla mühimmat kapasitesi, geliştirilmiş silah istasyonları, yeni kuşak sistemler ve kendini müdafaa sistemleri ile öne çıkıyor.

ATAK-2 helikopterinin yerdeki motor çalıştırma testlerinin toplam 15 saat sürmesi planlanıyor. Ölçümlerde bir aksaklık çıkmazsa bir hafta içerisinde birinci uçuşunu yapılacak.

ATAK-2’nin birinci prototiplerinde Ukraynalı Motor Sich tarafından üretilen 2500 beygir gücündeki TV3-117VMA-SBM1V-01T motoru kullanılacak. Yerli ve ulusal dizayna sahip ATAK-2’nin bütün silah sistemleri, transmisyonu, uçuş bilgisayarı ve şaftı yerli olarak üretiliyor. 2025 yılında Kara Kuvvetlerimize 3 adet ATAK-2 teslimatı yapılacak.

ATAK-2 özellikleri

Exit mobile version