Tekno Takip

BeReal, ünlülerin akışını yayınlamaya başlıyor

Şinasi Kaya: BeReal, ünlülerin akışını yayınlamaya başlıyor 1

BeReal uygulaması, artık ünlülere adanmış bir besleme özelliği sunarak hedefine aykırı görünen bir özellik daha piyasaya sürüyor. Artık yalnızca arkadaşlarınızla günlük fotoğraflarınızı paylaşmak yerine, üst seviye sportmenlerin, sanatkarların ve aktivistlerin ne yaptığını da görebileceksiniz. BeReal uygulaması, “gerçek arkadaşlarınız” olarak pazarlanıyor ve arkadaşlarınızla ne yaptığınızı rastgele paylaşmanız için size farklı vakit dilimleri verir.

Ancak, BeReal artık yabancıları da dahil etmeye karar verdi ve “RealPeople” isimli beslemesiyle dünya çapındaki “en değişik insanların küratörlü bir vakit çizelgesi”ni sunuyor. BeReal’ın gayesi, ünlülerin de bizim üzere sıradan beşerler olduğunu göstermek. Fakat BeReal, RealPeople’ın etkileme, beğeni yahut yorum toplama yahut marka tanıtımı yapma konusunda değil, herkesin birbirine daha benzediğini göstermek için tasarlandığını belirtiyor.

BeReal, ünlülerin akışını yayınlamaya başlıyor

BeReal uygulaması, şu anda özelliği sırf İngiltere’de test ediyor. RealPeople’ı seçmek için Discovery sekmesini seçip akabinde RealPeople’a tıklamanız gerekiyor. Buradan, vakit çizelgesinde kaydırırken RealMoji ile gönderilere reaksiyon verebilir, gönderileri gizleyebilir ve rapor edebilirsiniz. BeReal, RealPeople vakit çizelgesi için bu formu kullanarak birini (veya kendinizi) önermenizi sağlayabileceğinizi de belirtiyor, fakat BeReal’ın beslemesi için kullanıcıları aslında var mı yok mu meçhul.

Geçen yaz BeReal, popülerlik kazandıktan sonra ivme biraz azaldı. Platformer’da Casey Newton’ın yazdığı üzere, bunun nedenlerinden biri manalı bir yeni özellik eklememiş olmalarıydı. Lakin son vakitlerde uygulama, kullanıcılara günde bir fotoğraftan daha fazla fotoğraf çekmelerine müsaade vermeye başladı, ki bu da uygulamanın maksadına alışılmamış görünüyor.

Exit mobile version