Tekno Takip

Bill Gates: Yapay zeka 18 ay içinde çocuklara okumayı öğretmeye başlayacak

Meral Erden: Bill Gates: Yapay zeka 18 ay içinde çocuklara okumayı öğretmeye başlayacak 5

Meral Erden: Bill Gates: Yapay zeka 18 ay içinde çocuklara okumayı öğretmeye başlayacak 1 Microsoft’un kurucusu Bill Gates, yapay zeka tabanlı sohbet robotlarının önümüzdeki 18 ay içinde çocukların eğitiminde değerli bir rol oynayabileceğini düşünüyor. Gates’e nazaran OpenAI ChatGPT ve Google Bard üzere hizmetler yakında insan öğretmenlerle eşit düzeyde okuma ve yazma öğretebilecek.

San Diego’daki ASU+GSV Summit etkinliğinde konuşan Gates, “Günümüz sohbet robotları okuma ve yazma konusunda inanılmaz bir akıcılığa sahip. Bu da yakında öğrencilerin okuma ve yazma hünerlerini daha evvel hiç olmadığı kadar geliştirmelerine yardımcı olacak” dedi.

“Matematik yeteneklerimizi geliştirecekler”

Ancak Bill Gates, bu tıp hizmetlerin gerçek bir öğretmenin yerini büsbütün almadan evvel öğrencileri motive etmek için insan lisanını daha düzgün anlamaları ve tekrar üretmeleri gerektiğini de kelamlarına ekledi.

Ünlü teşebbüsçü “Önümüzdeki 18 ayı ele alırsak, yapay zeka öğretmenlerin yardımcısı olarak kullanılacak ve yazma konusunda geri bildirim sağlayacak. Ayrıyeten matematikteki yeteneklerimizi artıracaklar” dedi.

Exit mobile version