Tekno Takip

Bir Elden Ring Oyuncusu, Oyunu 25 Dakikadan Kısa Müddette Bitirdi

Meral Erden: Bir Elden Ring Oyuncusu, Oyunu 25 Dakikadan Kısa Müddette Bitirdi 1

GamesRadar+ tarafından paylaşılan yeni bir habere göre, bir Elden Ring speedrun oyuncusu, “sıkıştırma” (zip) olarak adlandırılan tuhaf bir hatayı kullanarak oyunu 25 dakikadan daha kısa sürede bitirdi ve yeni bir dünya rekoru kırdı.

Bu rekor son derece önemli. Çünkü geçen hafta FromSoftware; Spirit Ash çağrıları, Mimic Tear ve Hoarfrost Stomp Ash of War ve Distortion2 gibi en iyi performans gösteren speedrun oyuncularının kullandıkları hamleleri zayıflatan bir yama yayınladı. Bu güncelleme speedrun komünitesi için büyük ölçüde yıkıcı olarak görüldü. Ancak bu durum, yeni bir dünya rekoru kırılmasına engel olamadı.

DualShocker tarafından bildirilene göre, speedrun oyuncusu Hazeblade kısa bir süre önce sadece 24 dakika 37 saniye süren bir Elden Ring bitirme rekorunun videosunu paylaştı. Hazeblade’in belirttiğine göre bu, herhangi birinin oyunu 25 dakikadan daha kısa sürede ilk kez bitirişiydi.

Görünüşe göre oyuncunun bu bitirme rekorunu kırmasındaki kilit nokta, oyuncuların haritadaki belirli noktalara ışınlanmalarına izin veren yeni bir sıkıştırma hatası. Bu hata, yaklaşık olarak iki hafta önce Reddit’te keşfedildi ve paylaşıldı. Kullanıcılar bu hatanın speedrun tarafındaki durumları değiştirebileceğini tahmin ediyorlardı.

Kaynak:  Technopat

Exit mobile version