Tekno Takip

Bitfinex’ten çalınan Bitcoin’ler harekete geçti

Meral Erden: Bitfinex’ten çalınan Bitcoin'ler harekete geçti 3

Meral Erden: Bitfinex’ten çalınan Bitcoin'ler harekete geçti 1

Yaklaşık 6 yıl önce Bitfinex borsasından çalınan yaklaşık 120 bin adet Bitcoin’in hackerlar tarafından yeniden dolaşıma sokulduğu görüldü. Whale Alert tarafından elde edilen verilere göre; kripto para borsası Bitfinex’ten çalınan yaklaşık 383 milyon dolar değerindeki 10 bin Bitcoin, bilinmeyen bir cüzdana taşındı

2016 yılında kripto para borsası Bitfinex bir siber saldırıya uğramıştı. Bu saldırıda borsa, 120.000 Bitcoin (BTC) kaybetmişti. Bu kez Whale Alert tarafından elde edilen verilere göre çalınan büyük miktarda Bitcoin, hackerlar tarafından “uxwczt” ile biten anonim bir cüzdana gönderildi. Ayrıca işlem yapılan cüzdanın bir borsaya mı ait olduğu bilinmiyor.

Son olarak hackerlar çalınan Bitcoin’lerin bir bölümünü en son 2021’in Nisan ayında hareket ettirmişlerdi. Öyle ki söz konusu işlem kripto para borsası Coinbase’in Nasdaq’ta listelenmesi döneminine denk gelmişti. Ayrıca o dönemde boğa sezonunun ortasında yaşanan bu transfer, o zamanın değeriyle yaklaşık 700 milyon dolara denk geliyordu. 

Bitcoin (BTC) haberin yazımı esnasında CoinMarketCap verilerine göre; 38.580 dolardan işlem gördüğünü de belirtelim.

  • Anasayfa
  • Popüler Bilim
  • Kripto Para Haberleri
  • Bitfinex’ten Çalınan Bitcoin’ler Hackerlar Tarafından Taşındı

Kaynak:  Donanimhaber

Exit mobile version