Tekno Takip

BlockFi, 100 milyon dolarlık ceza ile karşı karşıya

Şinasi Kaya: BlockFi, 100 milyon dolarlık ceza ile karşı karşıya 3

Şinasi Kaya: BlockFi, 100 milyon dolarlık ceza ile karşı karşıya 1

Kripto kredi platformu BlockFi, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve diğer bazı menkul kıymet düzenleyicileri ile devam eden soruşturmaları için 100 milyon dolar ceza ödeyecek.

BlockFi, SEC’e 100 Milyon Dolar Ceza Ödeyecek

Bloomberg raporuna göre; BlockFi söz konusu olan 100 milyon dolarlık para cezasını ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) ödemeyi kabul etti. Bunun yanında elde edilen bilgilere göre BlockFi, ABD’li müşterilerine sunduğu yüksek getirili hesap uygulamasına da son vermek zorunda.

Bitcoin rekor kazım oranlarına ulaştı
3 sa. önce eklendi

BlockFi sözcüsü Madelyn McHugh konu ile ilgili olarak şu ifadelere yer verdi:

“Müşterilerin varlıklarının BlockFi platformunda korunduğunu ve BlockFi Faiz Hesabı müşterilerinin her zaman olduğu gibi kripto faizi kazanmaya devam edeceğini rahatlıkla onaylayabiliriz.”

Ayrıca bu para cezasının doğrulanması halinde, şimdiye kadar bir kripto para şirketi tarafından SEC’e ödenecek en büyük ceza miktarı olacağını da belirtelim.

Son olarak hatırlatmak gerekirse BlockFi, müşterilerinin Bitcoin, Ethereum ve Tether gibi kripto paraları platformda kilitlemesi karşılığında, yüksek faiz ödeme modeli ile çalışıyordu. Şirket daha sonra bu kilitli fonları daha yüksek faizlerle diğer müşterilerine borç olarak veriyordu.

Buna karşılık SEC, Kasım ayında yaptığı açıklamasında BlockFi’ın bu faiz hesaplarının kayıtsız birer menkul kıymet olduğunu açıklamış ve süreci mahkemeye taşımıştı.

  • Anasayfa
  • Popüler Bilim
  • Kripto Para Haberleri
  • BlockFi, SEC’e 100 Milyon Dolar Ceza Ödeyecek

Kaynak:  Donanimhaber

Exit mobile version