Tekno Takip

BMW, 31inçlik 8K Theatre Screen ile arabada sinema deneyimi sunacak

Şinasi Kaya: BMW, 31inçlik 8K Theatre Screen ile arabada sinema deneyimi sunacak 3

Şinasi Kaya: BMW, 31inçlik 8K Theatre Screen ile arabada sinema deneyimi sunacak 1

BMW, araç içi eğlence alanına Theatre Screen ile farklı bir yaklaşım sunuyor. CES 2022‘de tanıtılan yeni konseptle şirket, arkada oturan yolcular için sinemaya benzer bir deneyim sunmayı amaçlıyor. 31 inçlik ekran, 8K (8000×2000 piksel) çözünürlüğe sahip.

Theatre Screen ile arabada sinema deneyimi

Aracın tavan döşemesinden aşağıya doğru açılan 31 inç ultra geniş panel, 32:9 en boy oranına ve 8K çözünürlüğe sahip olacak ve 16:9, 21:9 veya 32:9 en boy oranıyla içerik oynatabilecek. Ekran, dokunmatik kontroller içerecek ve izleyicilere en doğru açıda görüntü sunabilmesi için eğilebilecek.

Şirket, ‘sorunsuz araç içi eğlence deneyimlerini mümkün kılan içerik ve teknolojiyi bir araya getirmek için Amazon Fire TV’yi’ seçtiklerini söylüyor ancak Amazon platformundaki içerik, 4K olarak oynatılacak.

Theatre Screen konseptine Bowers & Wilkins‘in 30’dan fazla hoparlörü eşlik edecek. İzleyicilerin 4D ses deneyimi yaşayabilmeleri adına arka koltukların içine de hoparlör yerleştirileceği belirtiliyor.

Theatre Screen‘in ne zaman ya da ne kadar bir ücretle müşterilere sunulacağı henüz bilinmiyor ancak BMW, yakında seri üretime geçecek bir araçta benzer bir teknolojinin sunulacağını belirtti.

Kaynak:  Donanimhaber

Exit mobile version