Pazar, Aralık 8, 2024
Ana SayfaDonanımBMW'nin Otonom Tesis-İçi Sürüş Sistemi ve Üretim Süreçleri

BMW’nin Otonom Tesis-İçi Sürüş Sistemi ve Üretim Süreçleri

BMW’nin Otonom Tesis-İçi Sürüş Sistemi

BMW'nin Otonom Tesis-İçi Sürüş Sistemi

BMW’nin fabrikalarında her gün binlerce araç üretiliyor ve bu araçların montaj sürecinde fabrika içerisinde bir yerden diğerine taşınması gerekiyor. Geleneksel yöntemlerde fabrika çalışanları bu taşıma işlemini gerçekleştirirken, artık BMW ve Mini modelleri bu görevi kendileri yerine getiriyor. Geliştirilen Otonom Tesis-İçi Sürüş (AFW) sistemi, ilk olarak 2022 yılında BMW’nin Dingolfing’de bulunan fabrikasında bir pilot program olarak uygulanmaya başlandı. Bu tesis, Avrupa’nın en büyük otomobil üretim merkezlerinden biri olarak dikkat çekiyor.

İki yıllık geliştirme sürecinin ardından, bu yenilikçi sistem artık seri üretim hatlarına entegre edilebilecek bir aşamaya geldi. Araçlar fabrikada kendi kendilerine hareket ediyor ve bu, üretim sürecini daha verimli hale getiriyor.

Projenin ilk aşamasında, BMW i5 ve i7 modelleri otonom olarak çalışabilme yeteneğine sahipti. Ancak şu anda tüm BMW modelleri ve yeni Mini Countryman de dahil olmak üzere, fabrikada sürücüsüz bir şekilde hareket edebilen araç sayısı önemli ölçüde arttı. Dingolfing fabrikasının yanı sıra, Leipzig fabrikasında da bu sistemin kullanılması planlanıyor; burada montaj hattından inen araçların yaklaşık yüzde 90’ı otonom bir şekilde hareket edecek.

BMW’nin Almanya’daki Regensburg fabrikası ve İngiltere’deki Oxford fabrikası ise en erken önümüzdeki yıl AFW sistemini kullanma imkânına sahip olacak. Dingolfing’deki tesis, üretilen araçların 1 kilometreden uzun bir rotada, direksiyonun başında kimse olmadan ilerleyebilmesini sağlıyor.

BMW’nin Üretimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Milan Nedejkovic, bu konuda şu ifadeleri kullandı: “Önümüzdeki 10 yıl içinde, AFW ile birkaç milyon test kilometresi kaydedeceğiz. Bu sayede BMW Grubu, otonom sürüş alanında gelecekteki uygulamalar için önemli bir adım atarken, aynı zamanda üretim süreçlerinin otomasyonu ve dijitalleşmesi konularında sektöre yön vermeye devam ediyor.”

Bu yenilik, üretim süreçlerini dönüşümüne katkıda bulunmanın yanı sıra, otomotiv endüstrisinde otonom teknolojilerin entegrasyonu için de büyük bir fırsat sunmaktadır.

Kaynak: Webtekno

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Trend Yazılar