Tekno Takip

Boşa Çıkan Silent Hill Alan İsmini Birisi Satın Aldı

Ulaş Utku Bozdoğan: Boşa Çıkan Silent Hill Alan İsmini Birisi Satın Aldı 3

Silent Hill’in internet sitesi artık Konami tarafından kontrol edilmiyor. Yayıncı şirket, silenthill.com alan adının sahiplik süresinin dolmasına izin verdi ve başka bir kişi de boşa çıkan alan adını satın aldı.

Silent Hill alan adının yeni sahibi, internet sitesinde bazı değişiklikler yapmış gibi görünüyor. PC Gamer’ın bildirdiğine göre, şu anda Silent Hill’in internet sitesine giderseniz, “He Was First” (O ilkti) başlıklı bir sayfayla karşılaşacaksınız. Bu sayfada Masahiro Ito’nun yakın tarihli bir tweet’inin bir görüntüsü yer alıyor. Bu tweet’te “Keşke Piramit Kafa’yı tasarlamamış olsaydım.” yazıyor.

Bu arada bu gerçek bir tweet. Masahiro Ito, Silent Hill 2’de sanat yönetmeniydi ve ikonik yaratık Piramit Kafa’yı tasarlayan oydu. Ancak Ito, daha sonradan sildiği bir tweet’te “Piramit Kafa’yı birçok yapımda kullanmak, Piramit Kafa’yı daha ucuz hale getiriyor.” diyerek ikonik yaratığın aşırı kullanımından rahatsızlığını dile getirmiş ve şu anda Silent Hill’in internet sitesinde ekran görüntüsü yer alan tweet’i de bu yüzden atmıştı.

Bu, Konami’nin Silent Hill’in alan adını yenilemeyi ilk unutuşu değil. 2019 yılının aralık ayında, silenthill.com 9.835 dolara satışa çıkmıştı, ancak Konami kimse almadan önce alan adını satın almayı başardı.

Kaynak:  Technopat

Exit mobile version