Afrika salyangozlarının boyu 20 santimetreye kadar ulaşabiliyor ve son derece açgözlü olduklarından dolayı bitki örtüsüne büyük zarar veriyorlar. Sadece bitki değil, kemikler ve leşleri bile çiğneyebiliyorlar. Bir taraftan da Angiostrongylus cantonensis (fare solucanı) parazitini taşıdıklarından dolayı insan sağlığı için tehdit teşkil ediyorlar.
İtlaf edilmesi oldukça zor olan bu salyangozlar ABD’nin Florida eyaletinde ilk defa 1969’da görülmüş ve tamamen temizlenmesi altı yıl sürmüştü. 2011’de tekrar geldiler ve 10 yıl kadar hayatta kaldılar. Dört aylık olduklarında üremeye başlıyorlar ve birkaç yıllık ömürleri boyunca binlerce yumurta yumurtlayabiliyorlar. Çöplere veya araçlara yapışarak binlerce kilometre öteye göç edebiliyorlar. Kendilerini toprağa gömüp saklanarak bir yıl boyunca bekleyebiliyorlar.
Ve bu küçük “canavarlar” şimdi bir kez daha Florida’nın başına bela olmuş durumda. Öyle ki, Florida eyaletinin New Port Richey kasabası, dev Afrika salyangozlarının istilası altında kaldı ve 24 Haziran itibarı ile karantinaya alındı.
Bahçelerinde bu salyangozları gören herkesin fotoğrafını çekip belediyeye başvurması isteniyor. Bu istilanın ne zaman biteceğini ise şu anda kimse tahmin edemiyor.
Kaynak: Chip
Xiaomi'nin alt markası Redmi, yeni bir marka kimliğiyle karşımıza çıkıyor. Yenilenen tasarımı ve gelişmiş özellikleriyle…
Cam kurbağalar, doğada hayatta kalmak için olağanüstü gizlenme yetenekleri geliştirmiştir. Bu yazıda, bu ilginç canlıların…
Hayal kurmanın beyin üzerindeki etkilerini keşfedin! Hayal gücünün nasıl çalıştığını, zihinsel sağlığı olumlu yönde nasıl…
BMW'nin Hofmeister kıvrımı, otomobil tasarımında ikonik bir imza olarak öne çıkıyor. Bu eşsiz tasarım unsuru,…
Elon Musk, X platformunda yeni beğenme özelliğini tanıttı! Bu özellik, kullanıcıların içeriklerle etkileşimini artırmayı hedefliyor.…
Okyanusta keşfedilen gizemli cisim, bilim insanlarını şaşkına çevirdi. Yumurtadan robotik incelemelere kadar uzanan bu heyecan…