Tekno Takip

Büyük müjde geldi! Togg’un seri üretim tarihi muhakkak oldu

İnanç Can Çekmez: Büyük müjde geldi! Togg’un seri üretim tarihi muhakkak oldu 1

Togg, uzun bir süredir tesislerin inşası ve kurulumu ile uğraşıyor. Bu yılın son çeyreğine kadar da seri üretime geçmeyi hedefliyordu. Geçtiğimiz Temmuz ayı itibariyle deneme üretimlerine başlandığı açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Togg C-SUV’un seri üretim tarihi için müjdeyi verdi.

İlk otomobil banttan ne zaman inecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Ağustos’ta Değer Katanlar Ödül Töreni’ne katıldı. Burada yerli ve milli teknolojiler hakkında bazı önemli birtakım açıklamalarda bulundu. Bunların arasında uzun süredir merakla beklenen Togg C-SUV modelinin seri üretim tarihi de yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre, Togg tarafından üretilecek ve satışa sunulacak olan aracı 29 Ekim’de göreceğiz. Gemlik tesislerinin ve fabrikaların açılış törenleri de aynı gün içerisinde yapılacak. Yani Togg’un resmi olarak faaliyete bu tarihte geçeceğini söyleyebiliriz.

İlk Togg modeli üretim bandından inene kadar şarj istasyonunun testleri yapılacak. Satışa çıkana kadar ise birçok ilde bu cihazların kurulumu gerçekleşecek. Hedeflenen sayı ise ilk etapta 81 ilde aynı anda 2 aracı şarj edebilen toplam 1000 adet istasyonun yerleştirilmesi.

Kaynak:  Teknolojioku

Exit mobile version