Tekno Takip

CD Projekt Red, Witcher 4 için neden REDengine yerine Unreal Engine 5’i kullanacağını ayrıntılarıyla açıkladı.

Meral Erden: CD Projekt Red, Witcher 4 için neden REDengine yerine Unreal Engine 5'i kullanacağını ayrıntılarıyla açıkladı. 1

CD Projekt Red, geçtiğimiz ay The Witcher 4‘ün (teknik olarak böyle adlandırılmasa da) geliştirilme aşamasında olduğunu duyurarak birçok kişiyi mutlu etmişti. Yeni bir efsaneyi başlatan bir sonraki Witcher oyunu, farklı bir Witcher okuluna odaklanacak. Ancak çoğu kişi bu oyunu destekleyen teknoloji seçimini ilginç buldu.

The Witcher 4; Cyberpunk 2077 ve The Witcher 3‘e güç veren stüdyonun tescilli REDengine’ini kullanmayacak. CD Project Red, bunun yerine Unreal Engine 5‘i kullanacağını onayladı ve artık bu kararın nedenini biliyoruz.

Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Unreal State etkinliğinde konuşan CD Projekt Red’in baş teknoloji sorumlusu Paweł Zawodny, “Epic ile işbirliğimiz daha yeni başladı. Unreal Engine 5’te dikkatimizi çeken açık dünya desteğine geçiş oldu. Bu, bizim için, açık dünya oyunları geliştirme deneyimimizin Epic’in tüm mühendislik gücüyle nasıl birleştiğini gerçekten görmek istediğimiz yeni bir sayfa açıyor” dedi.

Bu konuşma sırasında Zawodny’ye CD Projekt Red oyun direktörü Jasom Slama katıldı. Bu işbirliğinin nasıl başladığını detaylandıran Slama, “geçtiğimiz yıl düzenlenen bir demo vardı, ortaçağ çevre demosuydu, bir noktada geçmişte yaptığımız şeylere garip bir şekilde tanıdık gelen bir duyuru panosu vardı. Hatta üzerinde ‘canavar avcısı aranıyor’ yazan bir tabela bile vardı” dedi. Bu tabelanın, Geralt of Rivia’nın yerel duyuru panolarından iş topladığı The Witcher’a bariz bir gönderme olduğunu söyleyebiliriz.

Görünene göre bu tabela ekibin dikkatini çekti. Slama sözlerine şöyle devam etti: “Ve ben, ‘Hmm, bize bir şey mi söylemeye çalışıyorlar, Unreal Engine’e gelin, oyunlarınızın orada ne kadar harika görünebileceğine bakın mı diyorlar? Tüm demo bu amaçla mı yapıldı? diye düşündüm Bilmiyorum ama kesinlikle dikkatimi çekti.

Ekibin açık dünya oyunları felsefesi hakkında da konuşan Slama, “yanlış gidebilecek şeylerin olasılıklarını” akılda tutmanın önemli olduğunu söyledi ve göz önünde bulundurmanız gereken senaryoların “doğrusal oyunlara göre katlanarak arttığını” belirtti. Oyuncular herhangi bir yöne gidebildikleri için, geliştirmenin çok sayıda değişken nedeniyle “gerçekten istikrarlı bir ortam” gerektiriyor. Bu nedenle, ekibin diğer birçok şeyi bozmadan değişiklik yapması gerekiyor ve Unreal Engine 5’in kullanılması, ihtiyaçları olan araçlara sahip olmalarını sağlıyor.

CD Projekt Red’in sanat yönetmeni Jakub Knapik ise, UE5 hakkında pek çok olumlu şey söyledi. Unreal Engine’i bir “araç kutusu” olarak nitelendiren Knapik, daha fazla esneklik sunduğunu belirterek “ekiplerin yeni şeyler denemesine izin veren birçok özellik, birçok çözüm zaten var” dedi.

Kaynak:  Chip

Exit mobile version