Tekno Takip

ChatGPT, Artık Bing’den Arama Yapabilecek!

Ulaş Utku Bozdoğan: ChatGPT, Artık Bing'den Arama Yapabilecek! 3

Günümüzün en gelişmiş yapay zekâ destekli sohbet botu olan ChatGPT, Microsoft tarafından arama motoru Bing’e entegre edilmişti. Arama motoru devi Google, Microsoft’un bu hareketine henüz yanıt verememişken bugün dev bir haber daha geldi.

Microsoft ve OpenAI arasındaki yakın ilişkinin yeni meyvesi, bu kez doğrudan ChatGPT’de gözüktü. Artık internette güncel sonuçları da arayabilen ChatGPT, bugünden itibaren tüm internet aramalarını Bing üzerinden yapacak.

Microsoft’un tek büyük hareketi bu değil

Microsoft, Bing’i ChatGPT’nin tarayıcısı haline getirmiş olsa da bu, bugün yapılan tek büyük duyuru değildi. Şirket, OpenAI’ın ChatGPT için kullandığı açık plug-in standardını kullanacağını paylaştı.

Microsoft’un bu kararı, ChatGPT’nin sadece Bing değil, Microsoft’un Copilot platformuyla birlikte de kullanılabileceği anlamına geliyor. Bu da şu anlık Office 365’te kullanılabilen Copilot ile yapılan görevlerin ChatGPT aracılığıyla da yerine getirilebileceğini gösteriyor.

ChatGPT, bugünden itibaren Plus kullanıcıları için Bing’den arama yapacak. Bing arama özelliğinin yakın zamanda tüm ChatGPT kullanıcıları için yayınlanması bekleniyor.

Microsoft yapay zekâda arama motorunun da önüne geçmişken rakipleri ne yapıyor?

Google, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği I/O etkinliğinde “bugüne kadarki en gelişmiş dil modeli” olarak betimlediği PaLM 2’yi tanıtmıştı. Dil modelinin şimdiden 25 üründe yer aldığı paylaşılmıştı.

Apple tarafında ise halka açık pek bilgi bulunmuyor. Şirketin yapay zekâ gündemiyle ilgili son haberi, çalışanlarına ChatGPT gibi botları yasaklamış olmasıydı. Ayrıca yine çalışanlarının kullanması için bir yapay zekâ geliştirdiği öğrenildi.

Kaynak:  Webtekno

Exit mobile version