Tekno Takip

Çin, elektrikli araçları yaygınlaştırma konusunda kararlı

İnanç Can Çekmez: Çin, elektrikli araçları yaygınlaştırma konusunda kararlı 1

Çin hükümeti, yeni güç araçlarına yönelik talebi artırmak ve bu süreçte elektrikli araç (EV) pazarının büyümesini teşvik etmek maksadıyla şarj altyapısını genişletme konusunda değerli uğraş sarf ediyor. Bu amaçla, kırsal bölgelerdeki şoförlerin batarya takviyeli araçları benimsemesini kolaylaştıracak siyasetlerin hayata geçirilmesi planlanıyor.

Kabine, bir toplantının akabinde, yeni güç araçlarına yönelik şarj altyapısının geliştirilmesinin kırsal tüketim potansiyelini canlandırabileceğini ve bu formda kırsal turizmin büyümesine katkı sağlayabileceğini belirtti. Bu teşebbüsün, kırsal kalkınmayı destekleyerek taze ivme kazandırması bekleniyor.

Ulusal Kalkınma ve Islahat Komitesi (NDRC) ve Ulusal Güç Yönetimi (NEA) üzere önde gelen ekonomik planlama kuruluşları, ulaşılması güç bölgelerde şarj altyapısının süratle kurulmasını teşvik etti. NDRC, lokal hükümetler tarafından sunulan mali teşviklerin elektrikli araç şarj istasyonlarının kurulmasını kolaylaştırmakta değerli olduğunu vurguladı ve bu tesislerin kapsamının ilçeleri, köyleri ve kırsal otoyolları da içerecek biçimde genişletilmesini talep etti. Komite, ayrıyeten, elektrikli araç üreticilerine eser yelpazelerini genişletmeleri ve böylelikle kırsal pazarların eşsiz taleplerine daha güzel karşılık verebilmeleri konusunda davette bulundu.

Çin, elektrikli araçları yaygınlaştırma konusunda kararlı

Sanayi ve Bilgi Teknolojisi Bakanlığı Yardımcısı Xin Guobin, hükümetin araba tüketimini canlandırmak ve Çin’in Yeni Güç Araçları (NEV) pazarını modernize etmek hedefiyle siyasetlerini faal bir biçimde değerlendirdiğini açıkladı. Bu, NEV pazarı iç talepte yaşanan düşüşle çaba ettiği bir periyoda denk geldi.

Huanghe Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nden Zhang Xiang, kırsal sakinlerin sonlu satın alma gücünün, kırsal bölgelerde Yeni Güç Araçlarının (NEV) yaygın benimsenmesini engellediğini belirtti. Bu zorluğun üstesinden gelmek için Zhang, uygun fiyatlı araç modellerinin tanıtılması ve lokal hükümetler ile araba üreticileri tarafından sunulan nakit teşviklerin NEV’lerin kırsal bölgelerde benimsenmesinde kritik bir rol oynayacağını önerdi.

Çin hükümetinin araba tüketimini artırmak, NEV pazarını modernize etmek ve ileri teknoloji üretim merkezlerinin kurulmasını hızlandırmak için sarf ettiği eforlar, Çin’in sanayilerinin yenilikçi büyümesini güçlendirme ve ülkenin endüstriyel tedarik zincirlerinin güvenilirliğini garanti etme taahhüdünü yansıtıyor.

Exit mobile version