Tekno Takip

Çin’in makyajlı 2022 Ford Focus’u da ortaya çıktı

Meral Erden: Çin'in makyajlı 2022 Ford Focus'u da ortaya çıktı 3

Meral Erden: Çin'in makyajlı 2022 Ford Focus'u da ortaya çıktı 1

ST-Line Çin (üstte) – ST-Line Avrupa (altta)

Ford, Avrupa pazarı için makyajladığı Focus ailesini geçtiğimiz ekim ayında tanıtmıştı. Şimdi de Çin’de satılan Ford Focus‘un makyajlı versiyonu ortaya çıktı. Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, modelin dış tasarımını gözler önüne seren fotoğraflar paylaştı.

Paylaşılan fotoğraflarda, makyajlı Ford Focus’un Çin ve Avrupa versiyonları arasında ufak farklar olduğunu görüyoruz. Gövde panellerinin çoğu ve aydınlatmalar ik tarafta da aynı fakat Çin’de satılacak versiyonda Evos ve Mondeo’yu anımsatan, daha büyük bir panjur kullanılmış. Öte yandan tampon tasarımı da aynı değil ama oldukça benzer.

2022 Skoda Fabia Monte Carlo tanıtıldı: İşte özellikleri
3 sa. önce eklendi

Boyut olarak hatchback versiyon 4401 mm, sedan ise 4664 mm uzunluğa sahip. Her iki gövde tipinde de 2705 mm’lik aks mesafesi değişmemiş. Fotoğraflarda iç mekana ilişkin bir görüntü yok ancak konsolda 13.2 inç multimedya ekranı ile dijital gösterge panelinin kullanılması bekleniyor. Ayrıca konsol tasarımında da bazı değişiklikler görmemiz mümkün.

Mevcut Focus ailesi Çin’de 1.5 litre EcoBoost turbo üç silindirli motor kullanıyor. Ancak yerel medyanın belirttiğine göre bu yıl yeni 1.5 litre dört silindirli üniteye geçiş yapılması bekleniyor.

Ford, Çin’de satılan Focus ailesini 2020 yılında makyajlamıştı. Bu yıl, görüldüğü gibi ikinci ve daha kapsamlı bir makyaj operasyonu gerçekleştirerek satışların düşmesini engellemeye çalışacak. Özellikle Focus Sedan’ın karşısında Honda Civic/Integra ve Volkswagen Lavida/Lamando gibi iddialı rakipler bulunuyor.

  • Anasayfa
  • Popüler Bilim
  • Otomobil Teknolojileri Haberleri
  • Çin’in makyajlı 2022 Ford Focus’u da ortaya çıktı

Kaynak:  Donanimhaber

Exit mobile version