Tekno Takip

Daimler zamanı sona erdi: Mercedes-Benz Group devri başladı

Şinasi Kaya: Daimler zamanı sona erdi: Mercedes-Benz Group devri başladı 7

Şinasi Kaya: Daimler zamanı sona erdi: Mercedes-Benz Group devri başladı 1

Alman otomobil şirketi Daimler AG’nin ismi Mercedes-Benz Group AG olarak değiştirildi. Hissedarlar için tek değişiklik, borsa sembolünün DAI’den MBG‘ye dönüşmesi olacak. Şirketin hisseleri Alman DAX borsa endeksinde listelenmeye devam edecek.

Yapılan basın açıklamasında “Mercedes-Benz Group AG olarak yapılan isim değişikliği, yenilenen stratejimizi vurguluyor. Elektrikli araçlar ve otomotiv yazılımlarında liderliği üstlenerek kurucularımızın mirasını sürdürmek istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

Elektrikli araç üretimi genişletilecek

Daimler AG yönetim kurulu başkanı Ola Kallenius,daha önce bu planlarından bahsetmişti. İsim değişikliği, Daimler kamyon ve otobüs bölümünün Daimler Truck AG adlı ayrı bir şirkete dönüştürüldüğü kapsamlı yeniden yapılanmanın bir parçası olarak gerçekleşti. Mercedes-Benz Group AG, binek otomobil ve hafif ticari araç üretimine odaklanacak. Ayrıca elektrikli araç üretiminin genişletilmesi hedefleniyor.

Son 12 ayda Daimler AG’nin değeri %40 artarak 74 milyar euro‘ya (82.4 milyar dolar) ulaştı. 2021’in üçüncü çeyreğinde küresel çip sıkıntısı nedeniyle otomobil satışları düştü. Yıl sonunda ise Daimler AG, 2015’ten bu yana ilk kez lüks otomobil satışlarındaki liderliğini rakibi BMW AG‘ye kaptırdı.

  • Anasayfa
  • Popüler Bilim
  • Otomobil Teknolojileri Haberleri
  • Daimler AG’nin ismi Mercedes-Benz Group AG olarak değişti

Kaynak:  Donanimhaber

Exit mobile version