Tekno Takip

Dead by Daylight geliştiricileri, tartışmaları sonlandırıyor!

Şinasi Kaya: Dead by Daylight geliştiricileri, tartışmaları sonlandırıyor! 3

Dead by Daylight geliştiricileri, uzun süredir devam eden tartışmalara noktayı koyuyor. Korku oyunlarının tekrardan popüler hale gelmesinde önemli bir yer edinen yapım, küçük çaplı değişikliğe gidiyor. Yapımcı stüdyo Behavior Interactive, oyunculardan gelen şikayetleri dinleme kararı aldı.

Oyun içindeki bir karakter üzerinden ırkçılık yapıldığını tespit eden stüdyo, efsane korku filmi karakterine veda etti. Firma konuyla alakalı bir de açıklama yaptı.

Dead by Daylight yapımcıları, Leatherface’i kaldırıyor

Klasikleşen korku filmi Teksas Katliamı‘nda kendini gösteren karakter, bazı kişiler nedeniyle oyuncuların deneyimlerini kötü etkiliyor. Bir dizi kozmetik ürün ile oyuna dahil olan Leatherface, ırkçılık iddiaları ile oyuna veda edecek. Bazı oyuncular tarafından ten rengi üzerinden gerçekleştirilen taciz olaylarının farkına varan yapımcı stüdyo, karakterin kozmetik ürünleri ile birlikte oyundan kaldırılacağını açıkladı.

Konuyla ilgili bir de blog sayfası üzerinden açıklama yapan şirket, üzgün olduklarını belirtti. Ayrıca bu tarz durumlara karşı olduklarını belirten yapımcılar, sözlerine şu şekilde devam etti:

Topluluğun üyeleri, bu maskelerden bazılarını kullanırken onları hedef alan ve taciz eden insanlarla deneyimlerini paylaştılar. Bu haberleri duymak cesaret kırıcıydı ve bu davranışı kesinlikle kınıyoruz. Nefret yaymak için bir araç olarak kullanıldığında bu maskelerin oyunda olması bizi rahatsız ediyor.

Öte yandan firmaya gelen şikayetleri yeni olmadığı hatırlatılırken, bazı kesimler yavaşlık nedeniyle tacize uğramaya devam ettiklerini belirtti. Günün sonunda topluluk, siyahi karakterlerin derilerini giyerek yapılan ırkçılığın önüne geçildiği için yine de memnun.

Leatherface’i kozmetikleri ile beraber oyundan kaldıracak olan Behavior Interactive, karakter için para harcamış kişilerin zararını da telafi edecek. Şirketin, oyun içi para üzerinden iade yapacağı tahmin ediliyor. Karakter eklendiğinden beri tartışma haline gelen durumun ortadan kalkması, oyun dünyası açısından da olumlu bir haber olarak kayda geçti. Bakalım başka bir isim ile alakalı benzer sorunlar yaşanacak mı, bekleyip göreceğiz.

Konuyla ilgili sizler ne düşünüyorsunuz? Sizce Behavior Interactive karakteri kaldırmakla doğru olanı mı yaptı? Görüşlerinizi bizlere aktarmayı unutmayın.

Kaynak:  Shiftdelete

Exit mobile version