Tekno Takip

Dead Island 2 bu yıl çıkabilir

Ulaş Utku Bozdoğan: Dead Island 2 bu yıl çıkabilir 5

Ulaş Utku Bozdoğan: Dead Island 2 bu yıl çıkabilir 1

2011’de çıkışını yapan Dead Island, zombi dünyasında sevilen oyunlardan biri olmayı başardı. Dead Island ve Dead Island: Riptide’in başarısının ardından 2014 yılında Dead Island 2 duyurulmuştu. İlk başta PS4 ve Xbox One için 2017’de çıkış yapması beklenen oyun, Dead Island’ın geliştiricisi olan Techland yerine Yager Development tarafından geliştiriliyordu. 2016 yılında yaşanan problemlerden dolayı oyun, Yager Development’tan alınıp Sackboy: A Big Adventure geliştiricisi Sumo Digital’e verilmişti. Ancak geliştirme sürecindeki problemler devam etti ve sumo Digital de projeden alındı. 2019 yılına kadar oyun hakkında yeni bir bilgi alınmadı ve birçok insan, Dead Island 2’nin iptal olduğunu düşündü. Ancak 2019 yılında, Homefront: The Revolution geliştiricisi Dambster Studios, Dead Island 2’nin geliştirici koltuğuna oturdu. O zamandan beri oyun hakkında yeni bir bilgi yine gelmedi ve oyun artık fiilen ölü sayılmaya başlandı. Ancak yeni gelen bilgiler, oyunun geliştirilme aşamasının devam ettiğini ve bu sene çıkış yapabileceğini belirtiyor.

Geliştirme aşaması iyi gidiyor

Oyun dünyasına yakın kaynakları ile bilinen Tom Henderson, Dead Island 2’nin hala geliştirme sürecinde olduğunu belirtti. Ayrıca Henderson, projenin iyi gittiğini de belirtti. Oyunun durumu hakkında gelecek aylarda açıklamaya bekleyen Henderson, çıkış tarihinin 2022 sonları veya 2023 başları olarak belirtiyor. Henderson’a göre oyun, 2014’te tanıtıldığı gibi California’da geçecek ve ilk oyuna oldukça sağdık kalacak ancak Dambster Studios, oyuna ciddi geliştirmeler eklemiş durumda.

Fps zombi dünyasında bir zamanların en popüler oyunlarından olan Dead Island, bakalım yıllar sonra aramıza geri dönebilecek mi. Dying Light 2’nin oldukça beğenilmesi ve uzun yıllar güncelleme alacak olması bakalım Dead Island markasına karşı nasıl bir rekabet sunacak.

  • Anasayfa
  • Yazılım
  • Oyunlar Haberleri
  • Dead Island 2 aktif geliştirme aşamasında

Kaynak:  Donanimhaber

Exit mobile version