Tekno Takip

Destiny 2 için hile yapanlara büyük ceza şoku

İnanç Can Çekmez: Destiny 2 için hile yapanlara büyük ceza şoku 1

Destiny 2, 2017 yılında piyasaya sürülmesine karşın fanları tarafından halen sevilerek oynanan, Bungie’nin en iyi yapımlarından biri. Elbette popüler her oyun gibi o da hilecilerden nasibini almış durumda.

Bungie geçtiğimiz yıl tespit ettiği 3 hile geliştiricisine dava açarak konuyu mahkemeye taşımıştı. Aradan geçen 1 yıl içinde bu girişimi sonuç verdi ve Destiny 2 için hile yazılımı geliştiren Veterancheats, LaviCheats ve Elite Boss Tech isimli şirketler, Bungie’ye toplamda 13.5 milyar dolar ceza ödemeye mahkum edildi.

Şantaj, dolandırıcılık, kara para aklama, bilgisayar dolandırıcılığı ve suistimal yasasını ihlal etmekle suçlanan yazılımcılar, muhtemelen artık herhangi bir oyun için hile kodu geliştiremeyecekler.

Bunun gibi vakalar giderek daha yaygın hale geliyor. Bungie, konuyu mahkeme koridorlarına taşıyan ilk şirket de değil. Ocak ayında Activision da Call of Duty için geliştirdiği yazılımla haksız rekabete neden olduğu iddiasıyla EngineOwning’i mahkemeye vermişti. Yüz milyonlarca dolar tazminatın talep edildiği dava henüz sonuçlanmış değil.

Kaynak:  Chip

Exit mobile version