Dezavantajlı bireylere kodlama ile veri bilimi becerileri kazandırmayı hedefleyen ve bugüne kadar 300 binden fazla gence yazılım, yapay zeka ve sosyal beceri geliştirme atölyeleri sunan dernek, son iki yılda özellikle deprem bölgesinde 5 binden fazla gencin bu eğitimlerden faydalanmasını sağladı. Uluslararası işbirlikleri ve ücretsiz programlar aracılığıyla gençlerin kariyer gelişimlerine destek veren dernek, sosyal girişim olarak yola çıkıp dernekleşme sürecine girdi.
Yazılım, yapay zeka, veri bilimi, oyun geliştirme ve siber güvenlik gibi alanlarda düzenledikleri atölyeler ile dikkat çeken Kodluyoruz, DTTI tarafından “Avrupa’nın en başarılı derin teknoloji eğitmeni” unvanına layık görüldü. Kodluyoruz Yönetim Kurulu Başkanı Berat Kjamili, Anadolu Ajansı (AA) muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’yi teknoloji ve yapay zeka alanında bir yetenek merkezi haline getirme hayalini dile getirdi. Kjamili, Türkiye denildiğinde insanların akıllarına yapay zeka uzmanları ve teknolojiye yön veren gençlerin gelmesini istediklerini vurguladı.
Atölyelerde gençlerin hem teknik hem de sosyal becerilerini geliştirdiklerini belirten Kjamili, “Gençlere teknik becerilerin yanı sıra takım çalışması ve geri bildirim verme gibi sosyal beceriler de kazandırıyoruz. Ayrıca mülakat hazırlık desteğiyle iş bulmalarına öncülük ediyoruz.” şeklinde konuştu. Derneklerinin bugüne kadar 300 bine yakın mezuna ulaştığını ve sundukları atölyelerin ile dijital eğitimlerin tamamen ücretsiz olduğunu aktaran Kjamili, bu imkânları uluslararası şirketler, vakıflar ve fon sağlayıcılarla yaptıkları işbirlikleri ile kalkınma ajanslarından sağlanan destekler ve bakanlık fonlarıyla sağladıklarını ifade etti.
Kjamili, TÜBİTAK ile işbirliği içinde projeler geliştiren derneğinin “Avrupa’nın en başarılı derin teknoloji eğitmeni” seçilmesine ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Avrupa Komisyonu, 1 milyon derin teknoloji yeteneği yetiştirme hedefi belirledi. Türkiye de bu hedefe dahil. Bu misyon doğrultusunda onlarla birlikte çalışan kurumları ödüllendirmek istemişler. Kendi inisiyatiflerine üye olan kuruluşlar ve dernekler arasında en fazla yetenek geliştiren kurum olarak Avrupa birincisi seçildik. Özellikle veri bilimi, siber güvenlik ve yazılım alanında derin teknoloji eğitimlerimizle 6 bin 785 gence ulaştık. Böyle bir ödül almayı hiç beklemiyorduk çünkü ödüle başvurmamıştık.” dedi. Ödülü, Polonya’nın Varşova şehrinde Avrupa Komisyonu tarafından düzenlenen ‘Derin Teknoloji Günü’ etkinliğinde aldıklarını belirten Kjamili, Dışişleri Bakanlığı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanlığı’nın kendilerini tebrik ettiğini ve sosyal medya hesaplarında paylaşımlar yaptıklarını söyledi. “Bu durum bizim için büyük bir gurur kaynağı oldu.” diye ekledi.
Yaklaşık 8 yıldır daha fazla gence ulaşmak için çabaladıklarını anlatan Kjamili, 1 milyon gence ulaşarak yazılım, siber güvenlik ve yapay zeka atölyeleri ile dijital eğitimleri vermeyi hedeflediklerini ifade etti. “En büyük hayalimiz, sadece Avrupa’daki 1 milyon yetenek değil, aynı zamanda Avrupa’daki 1 milyon yeteneğin Türkiye’den çıkması.” diyen Kjamili, gençlere çağrıda bulunarak, “Yazılım alanında öncü olsunlar, geleceği kodlasınlar ve dahil olsunlar, dahil etsinler, harekete geçsinler.” şeklinde konuştu.
Kaynak: Webtekno
Microsoft, iPad kullanıcılarının Teams uygulamasında harici kameraları kullanabilmesine olanak tanıyarak, video konferans deneyimini bir üst…
YouTube, yapay zekâ destekli otomatik dublaj aracını duyurdu. Bu yenilik, içerik oluşturucuların videolarını farklı dillere…
Yandex Türkiye, Antalya'da yeni araç çağırma hizmetini test ediyor. Kullanıcılar, bu yenilikçi hizmetle seyahatlerini daha…
Pekin'de yaşanan ilginç bir olayda, göz kapağında solucanlar tespit edildi. Bu şaşırtıcı durumun nedenleri, belirtileri…
Google, mide bulantısını azaltmak için yenilikçi bir özellik sunuyor: Hareket İpuçları. Bu özellik, kullanıcıların bulantılarını…
Apple, iOS 18.2 ve iPadOS 18.2 güncellemelerini yayınladı. Yeni özellikler, performans iyileştirmeleri ve güvenlik güncellemeleri…